Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Karen-Marie Sørensen, Anja Holthe, Ingrid Bergh og Marisa Buvik ser frem til å gi et godt og nytt tannlegetilbud til ytterdistriktet.

Endelig gikk drømmen i oppfyllelse!

For 13 års siden hadde Ingrid Bergh og Anja Holthe sommerjobb ved tannklinikken på Kolvereid, og allerede da snakket de om å gjøre noe sammen. I dag gikk den drømmen i oppfyllelse. Sammen klipte de snoren inn til sin egen tannklinikk i sentrum av Rørvik.

Næring · Publisert 21:01, 2 aug 2021

Det meste har gått etter planen. Allerede i 2008 skrev lokalavisen:

Ingen av de to kan imidlertid tenke seg å flytte hjem for å jobbe fast per i dag.

– Fram i tid kanskje, men ikke med en gang, sier Anja, og Ingrid er enig. De vil helst jobbe i et felleskap hvor flere tannleger arbeider sammen i starten. (Sitat slitt)

Nå bor de begge i kommunen og stortrives med å ha snudd nesen hjemover. I tillegg får de nå jobbe i et fellesskap med hverandre og begge har de tatt spesialutdannelse som gjør at ytterdistriktet får et godt tilbud. Ingrid Bergh er blitt kjeveortoped, mens Anja Holthe har god kompetanse innen kirurgi og er implantatprotetisk behandler.

Etterlengte tilbud

Disse videreutdanningen setter klinikken i en særstilling og vil føre til at mange foreldre nå kan puste lettet ut over å slippe å dra til Namsos for å følge opp arvingens tannregulering, og andre pasienter som ellers måtte reise langt for å ordne med implantater kan få utført behandling lokalt.

– Jeg og tannhelsesekretæren Karen-Marie Sørensen har i tillegg tilegnet oss kompetanse innen odontofobi, altså tannlegeskrekk. Det kan vær flere grunner til at folk synes det er vanskelig å komme til tannlegen, men ofte ligger det negative opplevelser tilbake i tid, forklarer Holthe.

Hun forteller at det faktisk er mange som gruer seg til å gå til tannlegen.

– Vi har et tilbud i samarbeid med en psykolog på Verdal, og vi forsøker å være så skånsom som mulig for at pasientene ikke skal ha vondt. Vi forteller underveis hva vi gjør slik at pasienten føler kontroll over situasjonen og behandlingen. Det ser vi hjelper veldig godt.

Takker kommunen

Ingrid Bergh ble ferdig utdannet tannlege allerede i 2008, men hadde lenge et ønske om å utdanne seg videre. Familieliv og små barn krevde sitt og årene gikk, men for tre år siden valgte hun å etterutdanne seg gjennom å pendle til Oslo.

– Kommunen har vært med å gi tilskudd til utdanningen min, og det er jeg veldig glad for. Man får ikke betalt for skolegang, så det kom godt med. Jeg synes Nærøysund fortjener masse ros for å stille opp på den måten. Det er med å gi lyst til å være her, sier Bergh.

Flere var innom for å gratulere med åpningen. Varaordfører Terje Settenøy kom med blomster, og utover dagen dukket det opp flere med gaver og hilsninger. Flere understreket at denne etableringen vil komme folk i ytterdistriktet til gode i mange år fremover.

Fra fotballer til tannlegestoler

Klinikken ligger i de tidligere lokale til sportsbutikken til Holand, og har vært igjennom en skikkelig runde med renovering. Resultatet er flotte lokaler i behagelig fargetoner. Inngangspartiet er trivelig, og behandlingsrommene har utrolig fin utsikt over sundet som nå kan virke beroligende.

– Det har vært en stri tørn å få satt i stand lokalene, men nå har vi alt utstyret på plass og starter opp praksisen med en gang. Det skal bli fint å endelig se drømmen bli til virkelighet, sier tannlegene og smiler til hverandre.

Faksimile fra Ytringen 29.juli i 2008 Arkiv

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02
På fremsiden nå

Høst så det holder

Nyheter mandag 09:11
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09
Smånytt

Braveheart

Notis fredag 14:25