Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Karl Otto Aam, senior vice president for Arvato Norge Foto: Benjamin A. Ward / Arvato

Gothia må nedbemanne

Gothia sin avdeling på Rørvik, som eies av Arvato Financial Solutions, har fått den tunge beskjeden i dag om at i underkant av tyve ansatte nå må gå.

Næring · Publisert 16:00, 12 okt 2020

Nye rammebetingelser for inkassobransjen ble hastevedtatt i statsråd 19. juni 2020 hvor vi i Arvato og bransjen fikk tre måneder på å justere vår virksomhet - fra 1. oktober ble endringene implementert. Regjeringen har bestemt at inkassosalærene skal kuttes med opptil 50 prosent og satser for purregebyr blir halverte. Dette er den største endring og utfordring i bransjen frem til nå.

– Disse kuttene er dramatiske og får alvorlige konsekvenser for oss. Vi tror også at de nye rammebetingelsene har flere uavklarte konsekvenser for et i dag velbalansert kredittmarked, et positivt utviklende næringsliv og ikke minst for de som skylder penger siden vedtaket er hastevedtatt og ikke er tilstrekkelig utredet, sier Karl Otto Aam, daglig leder i Arvato i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Vedtaket fra myndighetene om å endre våre rammebetingelser har resultert i en forestående restrukturering av Arvatos drift i Rørvik. Vi må tenke nytt for å kunne opprettholde lønnsomhet i begge våre selskap i Norge. Tiltakene innbefatter økt bruk av ny teknologi og utvikling av nye produkter, med mål om at våre tjenester, rutiner og prosesser skal bli ytterligere digitalisert, effektivisert og automatisert. For våre samarbeidspartnere, skyldnere og sluttkunder betyr det blant annet økt selvbetjening via nettbaserte løsninger, tilgjengelig på alle digitale flater som IPAD, smart-telefoner og PC, sier Aam.

– Men det store inntektsfrafallet som kommer, fordrer at vi må se på både inntekter og kostnader umiddelbart. Alle våre samarbeidsavtaler har vært gjenstand for reforhandlinger siden vedtaket i juni. Når det kommer til kostnader, snur vi hver stein og må kutte på de aller fleste områder. Dessverre betyr dette også kutt i antall medarbeidere. Vår måte å løse dette på er å tilby sluttpakker til de som blir berørt, som innebærer full lønn en tid fremover. Avtalen innebærer også veiledning fra rådgivnings- og karriereselskaper. Dette er en svært vanskelig beslutning å ta, men jeg håper og tror at det skal være mulig å finne nytt arbeid mens man fremdeles har lønn fra selskapet. Arvato legger med dette til rette for videre drift i Rørvik, slår Aam fast.

22. oktober: Så var det avisdag igjen

Det har vært en stille natt på alle måter. Vrimmel-fesivalen pågår for fullt og det vil den fortsette å gjøre i dag også med masse på programmet. Trøndelag: Aust eller nordaust...

Ros til vårt livsviktige akuttilbud i Namsos

av Øystein Tømmervik, Nærøysund

Takk

Takk onsdag 10:00
Smånytt

Inspirasjonssamling i kirka

Notis Lørdag inviteres det til inspirasjonssamling i Rørvik kirke med blant annet visninger fra den digitale Trosopplæringskonferansen. Det blir også informasjon om bruk av kirka til... tirsdag 14:32

Torleif Flosand med utstilling

Notis – I forbindelse med vrimmelfestivalen, har vi vært så heldige å få Torleif Flosand til å stille opp med salgsutstilling i Norveg. Han stilte også ut bilder på høsten i fjor, der... mandag 18:52
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30