Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Hedvig Jakobsen blir økonomisjef i NTS ASA fra 1. januar 2021, samme dato blir Pål Gunnar Hovelsen konsernkontroller. Her sammen med dagens økonomisjef Arne Kiil. Foto: NTS

Jakobsen blir økonomisjef i NTS ASA

Hedvig Jakobsen (40) tar over som økonomisjef i NTS ASA etter Arne Kiil. Pål Gunnar Hovelsen (31) blir konserncontroller.

Næring · Publisert 14:09, 7 okt 2020

I god tid før Arne Kiil (57) fratrer stillingen som økonomisjef i det integrerte havbrukskonsernet ved årsskiftet, har NTS ASA fått på plass hans erstatter. Fra 1. januar 2021 vil siviløkonom Hedvig Jakobsen formelt ta over som det børsnoterte selskapets økonomisjef.

– Arne Kiil kom inn i NTS ASA med oppkjøpet av Norsk Fisketransport AS, og har vært med på den utrolige reisen selskapet har hatt på 2010-tallet. Han besitter en unik kompetanse om konsernets samlede virksomhet. For oss har det derfor vært viktig å få på plass arvtakeren tidlig, for å sikre at så mye som mulig av hans kompetanse blir med i NTS videre, sier finanssjef Roar Myhre i en pressemelding.

Han er svært fornøyd med at Hedvig Jakobsen har takket ja til stillingen.

– Som konserncontroller jobber Hedvig Jakobsen allerede tett sammen med økonomisjefen, og har inngående kjennskap til konsernet. Hun har hatt en betydelig rolle i prosessen med børsnoteringen av vår islandske oppdrettsvirksomhet Ice Fish Farm AS, og vil fram mot årsskiftet gradvis overta økonomisjefens oppgaver og ansvar, sier Myhre.

Hedvig Jakobsen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH), og har erfaring som prosjektøkonom fra Siemens og revisjon fra PwC. Før hun kom til NTS ASA, jobbet hun med budsjettering, rapportering og analyse i Equinor ASA. 39-åringen er bosatt i Rørvik, er gift og har to barn.

Fra samme tidspunkt som Jakobsen tar over økonomisjefstillingen i NTS ASA, overtar Pål Gunnar Hovelsen (31) hennes nåværende stilling som konserncontroller. Hovelsen startet 1. august i stillingen som controller, er utdannet siviløkonom og har en mastergrad i økonomistyring fra Handelshøyskolen i Trondheim.

Arbeidet med å ansette ny controller i NTS ASA er allerede godt i gang.

Svein (70) fikk livet tilbake etter hjertestans

Åtte år tilbake i tid ble Svein Åsaunet rammet av hjertestans. Han takker først og fremst kona Vigdis Åsaunet for at han lever, men det var brannvesenets hjertestarter som fikk...

Emilsen Fisk fikk avslag på ny lokalitet

Både Trøndelag fylkeskommune og Mattilsynet vendte tommelen ned for Emilsen Fisk sin søknad om etablere ny lokalitet ved Slåttvika i Follafjorden. - Vi har ennå ikke tatt...

Blå konferanse ut i det blå

Som følge av økende smitteantall, og påfølgende innstramninger av smittevernsreglene, ser ikke Blå konferanse noen annen utvei enn å utsette hele arrangementet på ubestemt tid.