Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vi får en veldig skiftende kystvær på årets midterste dag.

1. juli: Halvveis i 2020

Nyheter · Publisert 06:37, 1 jul 2020

Sola titter frem på morgenkvisten flere steder, men det blir nok et litt av og på vær. Værmeldingen viser noe lettere vær fremover, men de helt store temperaturene må vi nok vente en stund på.

I dag er halve året unnagjort, og for et halvår det har vært. En hel verden har blitt snudd på hodet av ørsmå og usynlige virus, og hva som venter oss de neste seks månedene er helt umulig å spå.

Nødetatene

– Det har vært helt stille i natt for oss, sier operasjonssjef Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt i morgentimene.

På sosiale medier har politiet lagt ut en melding om en ung mann som fikk et stort innhugg i «feriekassen» da han ble anmeldt for ordensfortsyrrelser. Han fikk et forelegg på 10.000 kroner. Politiet ønsker å unngå at ordensfortyrrelser skjer og minner derfor om straffelovens paragraf 181:

Ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig adferd å ha fortstyrret

a) den alminnelige fred og orden,

b) lovlig ferdsel,

c) omgivelsenes nattero, eller

d) omgivelsene på et sted hvor han uberettiget forblir tross pålegg om å fjerne seg.

Politiet i Namdalen ønsker med denne hilsen alle en fortsatt trygg og god sommer

Vei og strøm

Ingen veiarbeider rapportert inn i dag, og det er heller ikke meldt om strømstans noen steder i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Bartemoro i turløypa

(Åpen) Valgt inn i styret til Coop Midt-Norge

Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Nordlig opp i liten kuling, fra i formiddag nordvest bris. For det meste skyet, regnbyger.

Nordland: Nordlig liten kuling, minkende til bris mellom vest og nord, av og til frisk bris. For det meste skyet, regnbyger.

Delvis skyet vær i ytterdistriktet. Kjølig vær med laber bris fra nordvest som dreier med vestlig utover dagen. Temperaturen kan nå tosifret flere steder i løpet av dagen. Enkelte lokale byger kan inntreffe.

Kommunikasjon

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av august. Se ny ruteplan på tts.no.

Fra og med 30/6 vil suppleringsruten på samme samband bli utvidet. Første avgang er fra Holm 1030. Siste avgang vil være fra Vennesund kl 1840. Dette gjelder mandag-fredag. Det vil også bli turer på lørdag og flere turer på søndag. Ruten vil bli lagt ut på tts.no

Hurtigbåt Bindal. TTS gjenopptar billettering fra og med 1. juli. Billett kan betales med kortprodukter (reisekort/verdikort/bankkort/kredittkort) Det er fortsatt ikke mulig å betale med kontanter.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Nyhetsbildet

Flagglov underskrevet i Mississippi (NRK)

Norge og 26 andre land ber Kina stanse en ny Hongkong-lov (NRK)

Annonsører boikotter Facebook (VG)

Dagen i dag

Den 1. juli er årets 183. dag. Det er 183 dager igjen av året.

Ask og Embla har navnedag i dag.

... i 1603 utnevnes Villads Adamssøn til stadsmedikus i Bergen, og blir den første offentlig ansatte lege i Norge.

... i 1876 opprettes Statistisk sentralbyrå.

... i 1975 trer Lov om restriktive tiltak ved omsetning av tobakksvarer m.v. med blant annet forbud mot tobakksreklame i kraft.

Stor musikkopplevelse fra første tone

Kultur – Dette er et av de beste stedene jeg har sunget, sa Charlotte Fongen etter lørdagens konsert i Rørvik kirke og fullroser lokalet for akkustikk, arkitektur og publikumet. søndag 00:00

Populært med klatrekurs

Sport Etter mange år borte er Henning Mortensen hjemme på Val for å holde klatrekurs i sommer. fredag 10:50

Henter spisskompetanse fra Europa for å styrke norsk RAS-utdanning

Nyheter Resirkuleringsteknologi (RAS) er i ferd med å ta over landbasert oppdrettsnæring i Norge. Nå skal Val FoU lede et internasjonalt partnerskapsprosjekt med verdensledende... torsdag 19:09
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 21:18

Fallmyr fortsetter som leder

Notis torsdag 13:47
Kommentar

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05