Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

10.april: Stille og rolig påske så langt

Nyheter · Publisert 07:54, 10 apr 2020

Vi er inne i den stille ut, og stille er det virkelig. Det sørger også bestemmelsene rundt koronaviruset for. Artister på Helgeland har laget låten "Vi e i lag" som en gave til folket. Selv om den kommer fra artister lengre nord er det nok flere som drar kjensel på deltakerne.

Husk at vi følger situasjonen med koronaviruset fortløpende her

Nødetatene

Nok en rolig natt for politiet i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Bomber over Rørvik

(+) Val vgs med oppstartsplanen klar

Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Bris mellom sørvest og nordvest, periodevis liten kuling på kysten, i kveld minking til bris. Sludd- og snøbyger.

Nordland: Nordvest, periodevis liten kuling utsatte steder, fra om morgenen vestlig periodevis stiv kuling på kysten av Helgeland. Minkende vind utover ettermiddagen. Snøbyger, noe minkende bygeaktivitet i kveld.

Det blir skyet i dag, og det kan komme gløtt av sol på formiddagen. Etter lunsj er det ventet mer skyer og innover i ytterdistriktet også nedbør som sludd. Rolige vindforhold og temperatur rundt null og opp mot tre varmegrader.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 19. april. Kun to av seksten skip er i drift nå.

I dag hverken går eller kommer det fly ved Rørvik lufthavn. Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

Ellers går ferger og hurtigruta etter tidsskjema. NB! En del ferger har egne påsketider. Sjekk reiseruten på atb.no

Vei og strøm

Det er nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Det gjelder fra 1.apil og ut mai. Det er fortsatt lysregulering på Follabrua.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Enige om å kutte 10 millioner fat olje hver dag i et forsøk på å stabilisere oljeprisen. (NRK)

Bill Gates skal finansiere produksjonen av syv forskjellige koronavaksine-kandidater i kampen mot pandemien. (NRK)

Legene som behandler alvorlig lungesyke Covid-19-pasienter, ser også alvorlig nyresvikt hos enkelte av pasientene. (VG)

Dagen i dag

Den 10. april er årets 101. dag. Det er 265 dager igjen av året.

Ingvald og Ingveig har navnedag i dag.

... i 1912 legger RMS «Titanic»r ut fra kai i Southampton i Storbritannia på det som skal bli dets skjebnetur.

... i 1970 annonserer Paul McCartney at The Beatles har blitt oppløst.

... i 2019 offentliggjør astronomer det første bildet av et sort hull.

Fiskeri & havbruk

Fikk nettbrett i gave

torsdag 21:26

Vil få flere ut i naturen

Helg Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

Helg I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22

Ikke kast stein på lærerne

Kommentar torsdag 22:49