Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

11. oktober: Siste dag av høstferien

Nyheter · Publisert 08:40, 11 okt 2020

En stille natt går mot en stille morgen i distriktet, men elgjegerne har nok vært på føttene i mange timer allerede. På Vikna-siden av kommunen startet elgjakta i går, og det meldes allerede om mange elgfall. I dag er siste dag av høstferien for de som har hatt det, så da er det bare å gjøre klart til ny skoleuke.

Været

Møre og Romsdal og Trøndelag: Nordlig bris, periodevis frisk bris på kysten, søndag kveld perioder med liten kuling på kysten nord for Ona. Regnbyger, snøbyger over ca 1000 m.

Nordland: Nord og nordaust frisk bris på kysten. Delvis skyet, oppholdsvær, men i Lofoten og Vesterålen spredte regnbyger, nedbør som sludd eller snø over ca. 900 meter.

Kilde: yr.no

Vei og strøm

Arbeidene på Fv771 Gråmarka ble ferdig tidligere enn planlagt, og veien er nå åpen for fri ferdsel.

Det blir asfaltering i uke 43 (19. - 22. oktober) med manuell dirigering. Noe venting må påregnes.

Ingen planlagt eller uønskede strømstans i Ytre Namdal.

Ferger og fly

I ukene 40 til og med 42 vil hurtigbåt-sambandet i BIndal betjenes av MS "Tosfart". Bilførende Transport i perioden, utføres av "Bragd".

Ellers går alle båter etter skjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Folkehelseinstituttet kunngjør at de er enige i CDCs vurderinger om at coronaviruset kan spres over én meter. Samtidig understreker de at det mest vanlige er dråpesmitte. (Dagbladet)

Trondheimsband frastjålet instrumenter verdt 60-80 000 kroner (Adressa) Vennegjeng fra Trondheim vant 3,8 millioner kroner i Lotto. (Norsk Tipping)

Dagen i dag

11. oktober er den 284. dagen i året og den 285. i skuddår. Det er 81 dager igjen av året.

1952 – Ringve Museum i Trondheim ble åpnet for publikum.

1993 – Forleggeren William Nygaard ble livstruende skadet etter å ha blitt skutt utenfor sin bolig på Slemdal i Oslo i forbindelse med fatwaen mot Salman Rushdie.

I dag er det den internasjonale jentedagen.

Kilde Wikipedia

Pop-konsert med ærverdig musikkforening

Kultur Rørvik Musikkforening hadde pop-konsert i Heimen på Rørvik mandag kveld, som en del av festivalen Vrimmel. tirsdag 10:47

Innsamlingsbeløpet halvert på Leka og i Bindal

Nyheter Årets TV-aksjon ble som følge av korona en digital innsamling. Nå viser tallene at det ikke slo helt an i distriktskommunene. Folk i mindre bygder og grender foretrekker fortsatt... mandag 08:49
Smånytt

Inspirasjonssamling i kirka

Notis Lørdag inviteres det til inspirasjonssamling i Rørvik kirke med blant annet visninger fra den digitale Trosopplæringskonferansen. Det blir også informasjon om bruk av kirka til... tirsdag 14:32

Torleif Flosand med utstilling

Notis – I forbindelse med vrimmelfestivalen, har vi vært så heldige å få Torleif Flosand til å stille opp med salgsutstilling i Norveg. Han stilte også ut bilder på høsten i fjor, der... mandag 18:52
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30