Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

11. september: 19 år siden. Vi glemmer det aldri.

Nyheter · Publisert 07:36, 11 sep 2020

19 år siden er det siden flyene styrtet inn i World Trade Center, og for de som så tv-bildene gjorde det, og gjør det fortsatt, stort inntrykk å se terroren som rammet USA.

Vel vitende om at tv-kameraene ville fange opp fly nummer to direkte skapte terroristene en fryktbølge over hele verden, også den muslimske. En fryktbølge som vi fortsatt kjenner dønningene av også i dagens samfunn.

Nødetatene

Politiet ønsker tips ifm at en 38 år gamle, Amanuel Tewelde Tela, fra Nylandet i Rørvik har vært savnet siden 5. september.

Han ble tirsdag meldt savnet til politiet, og skal sist ha blitt observert natt til lørdag ved Strandgata 15 i Rørvik. Den savnede disponerer til vanlig en svart el-sykkel.

Ved observasjoner eller tips i saken, ta kontakt med politiets tipstelefon 73 48 94 00.

Været

Trøndelag: Sør og søraust bris, frisk bris utsatte steder, av og til liten kuling. Først på dagen litt regn. Senere skyet eller delvis skyet, stort sett oppholdsvær. I kveld sørlig stiv kuling på kysten. Regn.

Nordland: Dreining til sør og sørvest bris, i natt og i morgentimene økning til liten og periodevis stiv kuling utsatte steder og på kysten, først i sør. Perioder med regn.

Det blir noe i starten på dagen, før det er meldt opphold store deler av dagen. Mot kvelden vil det begynne å regne igjen.

Temperaturen vil ligger på rundt 9-10 grader i løpet av dagen. Vinden vil ligge på lett til laber bris på land, men ute i havet er det natt til fredag meldt økning til sørllig stiv kuling 15 m/s på strekningen Rørvik til Bodø. Det betyr gult farenivå, hvor det er høye bølger og farlig for småbåter å gå ut.

Soloppgang: 06:24 og solnedgang 19:53 (Kolvereid), og dagen er sju minutter kortere enn i går.

Vei og strøm

Asfaltarbeid over Gråmarka fører til at det blir manuell dirigering på grunn av asfaltarbeid denne uken fra 07:00 til 19:00. Fra mandag 14. september blir veien stengt og kunne åpnet i korte perioder, blant annet for å slippe skolebussen igjennom.

Ingen planlagt eller uønskede strømstans i Ytre Namdal.

Les også:

(+) Tora kommer til Kolvereid

(+) Mer et spørsmål om flaks

(+) En møbelserie om vennskap

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av oktober. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Trump trosset koronarådene og holdt valgmøte (NRK)

Leter etter savnede jegere i Selbu og Oppdal (NRK Trøndelag)

Skogbranner farger himmelen dyp oransje (NRK)

Dagen i dag

Den 11. september er årets 255. dag. Det er 111 dager igjen av året, og vi er i uke 37.

Dagny og Dag har navnedag i dag.

... i 1940 besluttet Hitler å invadere Storbritannia. Alt 17. september ble invasjonen avlyst.

... i 1973 fant det sted militærkupp i Chile. Den demokratisk valgte presidenten, Salvador Allende, ble drept og diktatoren Augusto Pinochet overtok.

... i 2001 styrtet terrorister to kaprede rutefly i World Trade Center i New York. Tårnene raste sammen, og 2800 mennesker ble drept. Et tredje fly styrtet i Pentagon, og et fjerde falt ned

Aktiv høst ved sentralen

Helg Høsten står for tur og Nærøy Frivilligsentral har allerede lagt planer for en aktiv tid. fredag 13:40

MOT til å bry seg

Helg Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å... fredag 07:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30