Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Foto: Anfrid Hopshaug

14. juli: Får ferjehjelp med mannskap fra Nærøysund

Nyheter · Publisert 08:03, 14 jul 2020

Vi hører om ferjekaos på en del samband nord for oss, men nå får ihvertfall et av stedene hjelp. BF "Fosen" passerte i Nærøysundet mandag kveld på tur nordover for å avhjelpe sommertrafikken på fergesambandet Forvik- Kjøtta. Med kapasitet på 105 biler blir det nok å hjelpe godt på. Ombord er det trøndersk mannskap, og to av dem har hjemmeadresse i Nærøysund kommune. Leser Annfrid Hopshaug har sendt oss bilde fra da ferja passerte distriktet.

Nødetatene

Et forelegg ble skrevet ut i forbindelse med en laserkontroll på Kjelleidet mandag.

Vei

Det er ikke meldt om veiarbeid som er til hinder for trafikken i distriktet.

Kilde Statens vegvesen

Været

I dag ser det ut til å bli en fin dag med temperaturer opp i 19 grader.

Trøndelag: Sørøst bris, på kysten nordøstlig. Skyet eller delvis skyet, stort sett oppholdsvær.

Nordland: Skiftende bris, nordøstlig opp i frisk bris på yttersiden av Lofoten og Vesterålen først på dagen. Spredte regnbyger, vesentlig i indre strøk, i kveld kan hende med torden i nord. Ellers oppholdsvær og perioder med sol.

Kilde: yr.no

Ferger og fly

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av august.

Fra og med 30/6 ble suppleringsruten på samme sambandet utvidet. Dette gjelder mandag-fredag. Det vil også bli turer på lørdag og flere turer på søndag.

Nyhetsbildet

Store styrker fra brannvesenet jobber tirsdag morgen med å slukke en eksplosjonsartet brann i et siloanlegg i Østre Toten. Fire personer er skadet. (VG)

Singapore og Malaysia gjenåpner for jobbrelaterte reiser mellom landene.(NRK)

Nesten 10 millionar barn står i fare for aldri å komme tilbake på skolebenken etter koronakrisa, ifølgje ein rapport frå Redd Barna. (NRK)

Dagen i dag

14. juli er den 195. dagen i året. 196. i skuddår. Det er 170 dager igjen av året.

Solfrid og Solrun har navnedag

1933 – I Tyskland blir alle partier bortsett fra Hitlers NSDAP (nazipartiet) forbudt

1945 – Hjemsendelsen av tyske soldater fra Norge startet

2011 – Sør-Sudan blir FNs 193. medlemsland

2016 – Mer enn 80 mennesker ble drept i et terrorangrep på Promenade des Anglais i Nice.

MOT til å forebygge

Helg MOT startet ved at noen ildsjeler hadde en stor lidenskap for mennesket og ville utgjøre en forskjell for andre. MOT ønsker å forebygge sosiale samfunnsproblemer gjennom å... torsdag 06:30
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 14:15

Nytt selskap på Ottersøy

Notis Det er registrert et nytt selskap i ytterdistriktet hos Brønnøysundregistrene siste uke. Aktør / AS skal drive med siendomsutvikling og utleie av eiendom. Selskapet har avsatt... onsdag 13:36
Kommentar

Hvor ble det av den gyldne middelvei?

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 14:47

Vi har et ansvar for krykkja

Kommentar At krykkjene kan være til sjenanse er ikke vanskelig å forstå. På lik linje som hundebæsj langs veien og kattedritt i sandkassene, preger avføringen og ikke minst skrikene fra... mandag 12:35