Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

15. mai: Vinterlig, men med regn i vente

Nyheter · Publisert 07:35, 15 mai 2020

Det er en underlig værtid. Dagens bilde er tatt hjemme på gården til undertegnede og får stå som en twist på sangen "Norge i rødt, hvitt og blått". Nå er det meldt mer nedbør og trolig vil det kommer i form av regn utover dagen, og likeledes i morgen. Så får vi håpe at nasjonaldagen bringer sol i det minst.

Husk å delta på fredagsquizen klokken 11:30 i dag!

Nødetatene

I følge politiet er loggen for ytterdistriktet helt blank for denne natt til fredag.

Les også:

(+) Varslersaken på Leka går for lukkede dører

(+) Personopplysninger i videregående skole kan være på avveie

(+) Bartebil starter bilpleie

I dag er det torsdag og avisdag. En ny innholdsrik ytavis er på vei til våre abonnenter eller du som har digitalt abonnement kan lese den i pdf-utgave på nettsidene.

Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Vest og nordvest periodevis liten kuling, fra i ettermiddag sørvest og vest liten kuling.Sluddbyger og snøbyger.

Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten og Lofoten: Økning til sørvest og vest frisk bris eller liten kuling på kysten, i kveld dreiende sørlig. Sludd- og snøbyger.

Lett vær først på dagen, men siden er det meldt nedbør i ettermiddag og kveld. Temperaturen vil gå opp til tre til fire varmegrader og vinden fra sørvest vil kunne komme opp i frisk bris enkelte steder.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

Fra om og med mandag 27.april blir det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Vei og strøm

I dag er veien ved Værum på Måneset stengt mellom klokken 10:00 og 11:00 på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Lysregulering på Follabrua, og husk at den stenges fra og med mandag 25.mai og fire dager fremover.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Bil kjørte inn i bolighus (NRK)

Applaus og hyllest ikke nok – sykepleiere kan gå til streik (NRK)

Frykter ny skadeflom etter historisk snøvinter (VG)

Dagen i dag

Den 15. mai er årets 136. dag. Det er 230 dager igjen av året.

Hallvard og Halvor har navnedag i dag.

... i 1756 bryter Syvårskrigen ut i Europa, da Storbritannia erklærte krig mot Frankrike.

... i 1940 åpner McDonald's sin første restaurant i San Bernardino i California.

... i 1973 blir ulv og bjørn fredet i hele Norge.

Fiskeri & havbruk

Fire fikk bot

onsdag 11:00

Fra vrak til utstillingsglans

Helg Det er 20. mars og året et 1943. Tre tyske jagerfly er på vei over Vikna da det ene plutselig faller ut av formasjon. Noe er galt. Om bord sitter 21-åringen Günther Seraphim.... torsdag 15:21

En av to ledere er på plass

Sport For en måned siden så det mørkt ut for Kolvereid idrettslag, da de sto uten kandidater til ledervervet. Men med Stig Tommy Jenssen på plass, så kan idretten fortsette i Norges... torsdag 08:27
Smånytt

Åpner dørene til Nubdalseng gård

Notis 4. juni: Hver sommer inviterer Nubdalseng gård til Søndagskaffe og i år er intet unntak. Fra og med førstkommende søndag, 7. juni, blir det mulighet til å legge søndagsturen til... torsdag 13:54

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22