Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

15. september: Blankstille høstmorgen

Nyheter · Publisert 08:35, 15 sep 2020

Det har vært en stille natt i distriktet. I går og i dager er det bispevisitas i Leka kommune. Det kan du lese om på Ytringens nettside. Ellers kan du blant annet lese om den nært forestående Sopin-festivalen som i år går i light-versjon.

Været

Trøndelag: Nord og nordaust bris. Sør for Trondheim regn, elles stort sett opphaldsver. I kveld auking til nordaust frisk bris på kysten, liten kuling i sør. Regn, vesentleg i sør.

Nordland: Nordvest til sørvestlig bris, på kysten frisk bris. Regnbyger, fra i ettermiddag oppholdsvær i sør.

Vind opp mot lett bris fra vestlig retning, og temperaturen vil ligger på rundt 9-10 grader de fleste steder i løpet av dagen.

Kilde : yr.no

Vei og strøm

Asfaltarbeid over Gråmarka fører til at det blir periodevis helt stengt på grunn av asfaltarbeid denne uke. Mandag til fredag fra 07:00 til 08:20, fra 08:30 til 11:00, fra 11:30 til 14:45, fra 15:00 til 16:50 og fra 17:00 til 19:00. Utrykningskjøretøy kan passere.

Mandag og tirsdag det blir det også periodevis vanskeligere å komme frem i Rørviks gater. Fra klokken åtte mandag morgen vil listen med veier bli arbeidet på i følgende rekkefølge: Fossaahaugen Omkjøringsvegen v/Salmonor Omkjøringsvegen v/rubbhall Gangveg Engasvegen ved krysset Omkjøringsvn Engasvegen v/ kommunehuset Strandgata v/ Napoli Ladestasjon ved Elcom i Storgata Byåsvegen og Høyemsvegen, Bergstien.

Omkjøringsmuligheter vil for øvre del av Byåsen være via bom som åpnes i Bureisarvn, ned Bassengvn, Sankthanshaugvn og Svahyllvn mot Bergsligata.

Ellers vil det være mulig å kjøre fra krysset Høyemsvn/Byåsvn, ned Sankthanshaugvn mot Svahyllvn og Bergsligata.

I dag vil Hestnestunellen langs kystriksveien i Bindal være stengt mellom 18-22 på grunn av brannøvelse. Det vil bli sluppet trafikk igjennom klokken 20.

Ingen planlagt eller uønskede strømstans i Ytre Namdal.

Ferger og fly

Sambandet Skei-Gutvik vil bli trafikkert av MF Ramtind inntil videre.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av oktober. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Iran skal være i gang med å vurdere et mulig hevnangrep etter USAs drap på den iranske generalen Qasem Soleimani i januar. Trump svarer med å si at et hvert angrep mot USA vil hevnes og det med 1000 gange styrke. (VG)

En ung mann som har vært savnet i natt i Ålen er funnet i god behold. (Adressa)

POlitiet fant 80 døde sauer på gård i Troms. (Adressa)

Dagen i dag

15. september er den 258. dagen i året og den 259. i skuddår. Det er 107 dager igjen av året.

Aslak og Eskil har navnedag i dag.

1950 – Koreakrigen: FN-styrker gjennomfører et amfibieangrep mot Incheon.

1976 – Forskningsfartøyet «Helland-Hansen» kantrer og synker utenfor Svinøy fyr. To omkommer.

1988 – Lillehammer tildeles de olympiske vinterleker 1994.

Kilde: Wikipedia

Aktiv høst ved sentralen

Helg Høsten står for tur og Nærøy Frivilligsentral har allerede lagt planer for en aktiv tid. fredag 13:40

MOT til å bry seg

Helg Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å... fredag 07:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30