Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Foto: Rannveig Blavik Kvalø

16. mai: Grå start på dagen, men snart kommer sola!

Nyheter · Publisert 07:57, 16 mai 2020

Det blir en grå start på dagen, men etterhvert skal det både lysne og komme sol. En sol som forhåpentligvis vil prege nasjonaldagen.

Dagens morgenbilde har vi fått tilsendt av Rannveig Blavik Kvalø. Hun har gjort klart bordsettingen til 17. mai med et aldri så lite glimt i øye. Har du bilde som du mener passer bra på morgenrapporten så ikke nøl med å sende det inn til oss på ytringen@ytringen.no

Nødetatene

Det kom melding til politiet om slåssing i Rørvik 02:20. Politiet rykket ut og fant en mann som var blitt banket opp utenfor en privatbolig hvor det hadde vært fest.

– Det hadde vært noen uoverenstemmelser hvor flere berusede personer var med. Det endte med at en mann ble slått og sparket. Mannen som var blitt banket opp ønsket ikke ambulanse, men vi har tatt foto og forklaring og oppretter sak på forholdet, sier operasjonssjef Wenche Johnsen til Ytringen.

Les også:

(+) Påstår alvorlige saksbehandlingsfeil

(+) Feiret 17. mai barnehagen

(+) Avholdt organist takker av


Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Bris mellom sørvest og sørøst, periodevis stiv kuling på kysten. I natt og i morgentimene til dels sludd og snø i lavlandet, ellers skyet vær med regn, snø over ca 200-400 m.

Nordland: Sørøst bris, frisk bris eller liten kuling på kysten. I natt litt regn, sludd og snø i indre og høyereliggende områder. Fra om morgenen østlig bris, først i nord. Etter hvert til dels pent vær.

Nedbør de fleste steder først på dagen, men siden er det meldt opphold og også sol enkelte steder fra i ettermiddag og mot kveld. Temperaturen vil gå opp fra null til fem og seks varmegrader og vinden fra sør vil kunne komme opp i frisk bris enkelte steder i starten av dagen med roe seg ned utover ettermiddagen.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene. Siden det er lørdag i dag går det ikke ingen fly som lander eller tar av.

Fra og med mandag 27. april blir det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Vei og strøm

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Lysregulering på Follabrua, og husk at den stenges fra og med mandag 25. mai og fire dager fremover.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Fem årsaker til lave smittetall i Afrika (NRK)

Italia åpner grensene for Schengen-turister (NRK)

Tyskland og Luxembourg åpner grensene til hverandre (NRK)

Dagen i dag

Den 16. mai er årets 137. dag. Det er 229 dager igjen av året.

Sara, Siren og Samira har navnedag i dag.

... i 1860 ble Sandnes og Florø grunnlagt som byer.

... i 1929 blir den aller første Oscar delt ut i Hollywood.

... i 2009 vinner Alexander Rybak Eurovision Song Contest i Moskva.

Fiskeri & havbruk

Fire fikk bot

onsdag 11:00

Fra vrak til utstillingsglans

Helg Det er 20. mars og året et 1943. Tre tyske jagerfly er på vei over Vikna da det ene plutselig faller ut av formasjon. Noe er galt. Om bord sitter 21-åringen Günther Seraphim.... torsdag 15:21

En av to ledere er på plass

Sport For en måned siden så det mørkt ut for Kolvereid idrettslag, da de sto uten kandidater til ledervervet. Men med Stig Tommy Jenssen på plass, så kan idretten fortsette i Norges... torsdag 08:27
Smånytt

Åpner dørene til Nubdalseng gård

Notis 4. juni: Hver sommer inviterer Nubdalseng gård til Søndagskaffe og i år er intet unntak. Fra og med førstkommende søndag, 7. juni, blir det mulighet til å legge søndagsturen til... torsdag 13:54

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22