Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

17. mai: Gratulerer med dagen!

Nyheter · Publisert 06:41, 17 mai 2020

I dag blir det nok en spesiell opplevelse for mange. For første gang siden krigen blir det ikke 17.mai-tog slik vi kjenner det med barn, hornmusikk, flagg og sang.

Kanskje får det oss til å være ekstra takknemlig for at vi får lov til å bo i et fritt land, og kanskje læer vi oss å sette ekstra stor pris på hverandre.

Gratulerer med dagen alle sammen!

Nødetatene

Ved 23-tiden natt til 17.mai kom det inn meldinger om et tyvetalls berusede ungdommer som hadde samlet seg ved Rørvik skole og barnehage.

- Det ble sagt at de var under 18 år, men da politet kom til stedet var det ingen der, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt til lokalavisa.

00:50 kom en patrulje over en halvt liggende halvt sittende overstadig beruset svartruss i Rørvik. Politiet fikk ungdommen skysset hjem.

- Ellers vil vi gratulerer alle med dagen og husk å syng nasjonalsangen klokken 13.00 i dag, oppfordrer operasjonssjef Volden til slutt.

Les også:

(Åpen) To år med prosjektering for Ytre Vikna 2

(Åpen) Røykutvikling på sykehjemmet


Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Sørøst bris, utover dagen dreiende nordøst, fra sent om ettermiddagen periodevis frisk bris på kysten. Regnbyger, snøbyger over ca. 200-600 m, tidlig på dagen kan hende også snø i lavlandet i indre strøk. Stigende snøgrense i løpet av dagen. Nord for Steinkjer stort sett oppholdsvær. Utrygt for torden første del av dagen.

Nordland: Østlig bris, utover dagen dreiende nordøstlig. Periodevis frisk bris i Lofoten og Vesterålen. Fra ut på dagen enkelte sluddbyger i nord, ellers oppholdsvær og en del sol.

Det er ventet delvis skyet og senere lettskyet vær på nasjonaldagen. Temperaturen vil gå opp fra to til opp mot sju varmegrader og vinden fra sør vil kunne komme opp i frisk bris enkelte steder i utover ettermiddagen. Vinden vil dreie til nordlig retning mot kvelden.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Vei og strøm

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Lysregulering på Follabrua, og husk at den stenges fra og med mandag 25.mai og fire dager fremover.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Brann i flermannsbolig i Kongsberg (NRK)

Flere slagsmål og fyllebråk natt til 17. mai (TV 2)

Mann omkom i brann i Brumundal (NRK)

Dagen i dag

Den 17. mai er årets 138. dag. Det er 228 dager igjen av året.

Harald og Ragnhild har navnedag i dag.

... i 1814 blir Norges Grunnlov datert og erklært fullført på Eidsvoll. Prins Christian Frederik ble valgt til Norges konge.

... i 1885 brenner Molde kirke ned til grunnen etter at tårnet blir truffet av et saluttskudd.

... i 1970 starter Thor Heyerdahl sin ferd med sivbåten Ra II.

Fiskeri & havbruk

Fikk nettbrett i gave

torsdag 21:26

Vil få flere ut i naturen

Helg Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

Helg I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22

Ikke kast stein på lærerne

Kommentar torsdag 22:49