Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Den første snøen har lagt seg på toppene innover i distriktet. Her er det Litlhornet som har kledd seg hvit.

18. oktober: Sol og kaldt vær

Nyheter · Publisert 09:34, 18 okt 2020

Strålende solskinn og kaldt i morgentimene, og ikke minst nå er det glatt på veiene.

Politiet

Nok en rolig natt for politiet i ytterdistriktet.

Været

Trøndelag: Nordlig sterk kuling utsatte steder, i formiddag minkende til liten kuling. Regnbyger, snø over 400-500 m. Få byger i nord første del av dagen. Utrygt for torden.

Nordland: Nord og nordaust frisk bris, på kysten periodevis stiv kuling første del av dagen. Enkelte regn- eller sluddbyger på kysten av Lofoten og Vesterålen, ellers oppholdsvær og perioder med sol.

Det blir en strålende start på dagen, men enkelte regnbyger lurer i skyene flere stedet etter lunsj og utover kvelden. Vinden vil komme opp i frisk bris langs kysten, noe roligere lenger inn.

Temperaturen i ytterdistriktet vil ligge rundt 4-5 grader. I morgen er det meldt enda kaldere. Du har vel lagt om dekkene nå?

Soloppgang: 08:13 og solnedgang 17:43 (Kolvereid).

Vei og strøm

Ingen planlagt eller uønskede veiarbeid eller strømstans i Ytre Namdal. I Bindal var det strømstans i ytre delen av kommunen i går kveld, men strømmen kom tilbake i alle husstandene før midnatt.

Les også:

(+) En lørdag med lynraske bevegelser

(+) Fullt på puppekafe i Rørvik

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede onsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Rettsakene som står i kø mot Trump (NRK)

Isbresmeltinga stoppet nesten opp i 2020 (NRK)

Koronapasienter har økt risiko for blodpropp (NRK Trøndelag)

Dagen i dag

Den 18. oktober er årets 292. dag. Det er 74 dager igjen av året, og vi er i uke 42.

... i 1917 ble 13 skip senket av tyskerne på vei fra Norge til England i Nordlsjøen. 90 norske og 193 engelske sjøfolk omkom.

... i 1926 ga folkeavstemning om brennevinsforbudet 55,7 prosent for oppheving. Forbudet varte fra 1914 til 1927.

... i 1982 startet i Trondheim straffesaken mot sykepleieren Arnfinn Nesset, som drepte 22 pleiepasienter i Orkdal med giften curacit i løpet av et par tiår. Han fikk 21 års fengsel.

Pop-konsert med ærverdig musikkforening

Kultur Rørvik Musikkforening hadde pop-konsert i Heimen på Rørvik mandag kveld, som en del av festivalen Vrimmel. tirsdag 10:47

Innsamlingsbeløpet halvert på Leka og i Bindal

Nyheter Årets TV-aksjon ble som følge av korona en digital innsamling. Nå viser tallene at det ikke slo helt an i distriktskommunene. Folk i mindre bygder og grender foretrekker fortsatt... mandag 08:49
Smånytt

Inspirasjonssamling i kirka

Notis Lørdag inviteres det til inspirasjonssamling i Rørvik kirke med blant annet visninger fra den digitale Trosopplæringskonferansen. Det blir også informasjon om bruk av kirka til... tirsdag 14:32

Torleif Flosand med utstilling

Notis – I forbindelse med vrimmelfestivalen, har vi vært så heldige å få Torleif Flosand til å stille opp med salgsutstilling i Norveg. Han stilte også ut bilder på høsten i fjor, der... mandag 18:52
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30