Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

2. august: I kveld blir det styrtregn

Nyheter · Publisert 08:42, 2 aug 2020

Fra i ettermiddag til natt til mandag ventes det kraftige regnbyger i ytterdistriktet. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Foldereid kan få oppmot 20,6 mm regn i løpet av kort tid, mens det er meldt noe mindre andre steder.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, sier yr.no og ber folk sørge for at dreneringsveier og stikkrenner er renset.

Været

Trøndelag: Skiftende bris. Stort sett pent vær. Fra i ettermiddag sørvest frisk bris på kysten, til dels liten kuling sør for Halten. Etter hvert regn og lokalt kraftige regnbyger med torden.

Nordland: Søraust til nordaust opp i frisk bris. Stort sett pent vær, i kveld lokalt kraftige regnbyger og utrygt for torden på Helgeland.

Det blir sol på starten av dagen, men det vil skye over etterhvert og i kveld er det meldt styrtregn. Tempraturen er meldt godt over tjue grader, men den vil falle til i morgen og videre utover morgendagen. Det blir ikke noe særlig vind. Lett bris ytterst langs kysten. Mandag blir en våt dag.

Vei og strøm

Det er ikke rapportert inn om veiarbeid. Heller ikke er det meldt inn om planlagte eller uforutsette strømstans i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Nye eiere på Norli Rørvik

(+) Vann + såper = kjempegøy

Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

På grunn av stor sommertrafikk har sambandet Holm - Vennesund tatt ut avgangen fra Holm klokken 07:25 og istedet satt inn ekstra ferge klokken 22:40.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av august. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Nyhetsbildet

Forskere fra Sverige og USA har funnet en ny metode for å diagnostisere alzheimer (NRK)

Evakuerer tusenvis fra branner i California (NRK)

Fikk 1.807 kroner i lønn for to ukers arbeid (VG)

Dagen i dag

Den 2. august er årets 215. dag. Det er 153 dager igjen av året.

Karen og Karin har navnedag i dag.

... i 1870 åpner Tower Subway som verdens første undergrunnsbane i London.

... i 1980 dør 75 og mer ennn 200 blir såret i et terrorangrep på jernbanestasjonen i Bologna.

... i 1990 starter Gulfkrigen ved Iraks invasjon av Kuwait.

Oldemor på tilvenning

Helg Da Pia Arnøy skulle starte i Barnehage1 avdeling Strand var det ingen «hvemsomhelst» hun møtte i barnehagen. Hennes egen spreke oldemor var blant dem som skulle stå for... lørdag 12:00

Her ble Fifi drept av en hund

Nyheter Sist søndag formiddag ble Solvar og Maira Bårslett vekket opp av naboen. Han hadde oppdaget at en løs hund hadde gått til angrep og drept katten. torsdag 06:48

15. august: God lørdag

Nyheter Politiet har absolutt ingenting å melde fra denne rolige natta. Regnet høljer ned i bøtter og spann og for de fleste kan det nok friste med en innedag. Vi er i den siste... torsdag 06:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 14:15

Nytt selskap på Ottersøy

Notis Det er registrert et nytt selskap i ytterdistriktet hos Brønnøysundregistrene siste uke. Aktør / AS skal drive med siendomsutvikling og utleie av eiendom. Selskapet har avsatt... onsdag 13:36
Kommentar

Hvor ble det av den gyldne middelvei?

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 14:47

Vi har et ansvar for krykkja

Kommentar At krykkjene kan være til sjenanse er ikke vanskelig å forstå. På lik linje som hundebæsj langs veien og kattedritt i sandkassene, preger avføringen og ikke minst skrikene fra... mandag 12:35