Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

21. juni: Ungdom forstyrret natteroen med høylytt fotballspilling og Rune Rudberg på anlegget

Nyheter · Publisert 09:00, 21 jun 2020

Det har vært en aktiv natt for politiet i ytterdistriktet i følge operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Kirsten Bergstrøm.

– Været er fint nå så det har vært mange ordensforstyrrelser knyttet til beruselse i hele Trøndelag, også i Ytre Namdal og Bindal. Klokken 16:44 fikk viltnemda i Bindal en melding om en skadet due. Det kom ikke mer informasjon på den meldingen. Klokken 22:39 hadde en patrulje på sjøen kontrollert 11 båter og 27 mennesker i Nærøysundet. Det ble utstedt 7 forenklede forelegg for mangel av flyteutstyr. Nå som det er så fint vær i helgene så passer vi på å være på sjøen litt mer, sier Bergstrøm.

Det var en del å gjøre for de på nattestid også.

– På Rørvik like før klokken 03:00 kom det inn en melding på at en gjeng med ungdommer spilte fotball og spilte musikk av Rune Rudberg så høyt at det forstyrret natteroen. Det roet seg av seg selv. Klokken 03:00 på Rørvik ble det meldt om en fest i nærheten av den gjengen men det også roet seg ned av seg selv. Klokken 04:22 kom det inn en melding om fest i nærhet av et sykehjem på Kolvereid. Det roet seg ned av seg selv også, sier Bergstrøm.

Været

I dag blir det varmt, veldig varmt. De høyeste meldte temperaturene kommer på Rørvik, Austafjord og Kolvereid med 30 grader mot kvelden i dag. Det blir tilnærmet så høye temperaturer i hele distriktet i dag. Det blir null millimeter nedbør og vinden vil ha en styrke på lett til laber bris. Det ventes et gult farevarsel for skogbrann så det anbefales ikke å gjøre opp ild i det fri nå som det er så tørt ute.

Ferdsel

For øyeblikket skal alt av kollektivtrafikk være i rute. Om man skal lære av gårsdagens ferjekøer så er det lurt å kjøre en god del tidligere til ferjeleiet om man skal bruke den i dag.

Vei og strøm

I følge Tensio sine oversikter har det ikke vært noen problemer med strømnettet i Trøndelag det siste døgnet. I følge Statens Vegvesen er det ingen nye varsler angående veinettet i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Mediene skriver i dag om at Troms og Finnmark fortsatt ikke er fornøyde med å bli slått sammen. Fylkene vil nå søke om "skilsmisse" fra hverandre. I USA holdt president Donald Trump et valgmøte nylig der han samlet alle som ville høre på. Dette ble gjort på tross av alle koronaråd. Om du trenger litt mer lokal nyheter så kan du lese om Thelma Granheim som har vært med i Eidshaug Vel i 75 år.

Dagen i dag

Den 21. juni er den 173 dagen i året, det er 191 dager igjen av skuddåret 2020.

I dag har Agnar, Annar og Ahmed sine navnedager.

Tilbake i 1907 blir Nordmanns-Forbundet stiftet. Det er en verdensomspennende organisasjon for alle nordmenn som ikke lenger bor i Norge.

I 1945 avsluttes slaget på Okinawa på denne dato. Det var en av tidenes mest brutale konflikter.

I 1985 skjer den første flykapringen i Norge. En mann kaprer flight 139 mellom Værnes og Fornebu hos Braathens SAFE. Kapreren var under hele situasjonen full. Hans mål var å gjøre et politisk utspill, samt å møte statsminister Kåre Willoch. Han slapp fri de fleste av passasjerene i bytte mot mer øl da han hadde drukket opp alt i flyet. Han byttet senere bort våpenet sitt mot mer øl. Da tok politiet og gikk inn i flyet og arresterte han.

Kjente bursdagsbarn i dag inkluderer komiker Trond Kirkvaag (1946), skuespiller Juliette Lewis (1973), artist Jarle Bernhoft (1976), skuespiller Chris Pratt (1979), vokalist Brandon Flowers (1981) og prins William av Storbritannia (1982).

I dag feirer humanister Verdens Humanistdag.

Stor musikkopplevelse fra første tone

Kultur – Dette er et av de beste stedene jeg har sunget, sa Charlotte Fongen etter lørdagens konsert i Rørvik kirke og fullroser lokalet for akkustikk, arkitektur og publikumet. søndag 00:00

Populært med klatrekurs

Sport Etter mange år borte er Henning Mortensen hjemme på Val for å holde klatrekurs i sommer. fredag 10:50

Henter spisskompetanse fra Europa for å styrke norsk RAS-utdanning

Nyheter Resirkuleringsteknologi (RAS) er i ferd med å ta over landbasert oppdrettsnæring i Norge. Nå skal Val FoU lede et internasjonalt partnerskapsprosjekt med verdensledende... torsdag 19:09
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 21:18

Fallmyr fortsetter som leder

Notis torsdag 13:47
Kommentar

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05