Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

21. mai: Redningsaksjon i natt etter fyllekjøring med båt

Nyheter · Publisert 09:21, 21 mai 2020

En redningsaksjon etter en båtulykke i natt endte heldigvis godt. I dag tegner det til å bli en strålende fin Kristi himmelfartsdag. Gå ut og nyt sola folkens og husk at avisa kommer fredag denne uken. Da kan du glede deg over mye godt stoff. Denne gangen har vi tema motor.

Nødetatene

Det har i natt foregått en redningsaksjon til sjøs i området utenfor Marøya og Nærøya. Det skriver politiet på sosiale medier. Aksjonen kom i gang etter melding om at en båt hadde truffet land ved Gamsen. Mannskap fra brannvesenet, redningsskøyta og politiet deltok i søket sammen med et helikopter fra NLA. En person ble funnet på en holme. Personen er sjekket av helsepersonell og har mindre skader. Fører av båt mistenkes for å ha ført båt i alkoholpåvirket tilstand og blåste til langt over lovlig verdi. Han ble tatt med inn for blodprøve. Den første meldingen lød på at det var tre personer i båten, men dette viste seg da ikke å stemme.

Politiet skriver at nødetatene samarbeidet godt i forbindelse med redningsaksjonen og kom tidlig i gang med søket.

Været

Det ser i dag ut til at det skal bli for det meste sol i distriktet og mellom 8 og 12 varmegrader, selv om tekstvarselet fra yr sier noe annet.

Trøndelag: Sørøstlig bris. Lettskyet, oppholdsvær. Fra i ettermiddag skiftende bris, gradvis tilskyende sør for Trondheimsfjorden.

Nordland: Skiftende eller nordøstlig bris, fra sent i ettermiddag kan hende østlig frisk bris utsatte steder. Spredte regnbyger i nord tidlig på dagen, snø over 100-300 meter, ellers til dels pent vær.

Kilde: yr.no

Kommunikasjon

MF "Leka" er for øyeblikket nå på et planlagt verkstedopphold. I mellomtiden vil MF Kjella ta over ruten Skei - Gutvik. MF "Leka" vil være på verksted i uke 21-24.

"HelgelandsExpressen" trafikkerer fortsatt sambandet Gjerdinga-Borgan på grunn av tekniske problemer med MF "Vikna".

Vei og strøm

Statens Vegvesen eller Tensio har ingen nye meldinger om veiene eller strømnettet i distriktet. På mandag blir Foldabrua stengt. Om du skal sørover så anbefales det å ta seg god tid på ferjeleiene, siden det kommer til å bli mange folk der.

Nyhetsbildet

Person funnet død etter leteaksjon i Orkander. (Adressa)

3334 barn under ni år, mange av dem med symptomer, ble testet for coronavirus for å se hva åpningen av barnehager og skoler førte til. 21 av dem fikk påvist smitte. (Aftenposten)

Bortført som toåring. Gjenforent etter 32 år. (Dagbladet)

Dagen i dag

1870 – 92 gårder brenner ned i Drammen.

1956 – Atomprøvesprengning: I Stillehavet blir Bikiniatollen nesten tilintetgjort av den første sprengningen av en hydrogenbombe foretatt over bakken.

2003 – Et jordskjelv rammer nordlige Algerie. Over 2 000 mennesker omkommer.

2012 – Statskirkeordningen avskaffes ved grunnlovsendring.

Kilde : Wikipedia

Fiskeri & havbruk

Fire fikk bot

onsdag 11:00

Fra vrak til utstillingsglans

Helg Det er 20. mars og året et 1943. Tre tyske jagerfly er på vei over Vikna da det ene plutselig faller ut av formasjon. Noe er galt. Om bord sitter 21-åringen Günther Seraphim.... torsdag 15:21

En av to ledere er på plass

Sport For en måned siden så det mørkt ut for Kolvereid idrettslag, da de sto uten kandidater til ledervervet. Men med Stig Tommy Jenssen på plass, så kan idretten fortsette i Norges... torsdag 08:27
Smånytt

Åpner dørene til Nubdalseng gård

Notis 4. juni: Hver sommer inviterer Nubdalseng gård til Søndagskaffe og i år er intet unntak. Fra og med førstkommende søndag, 7. juni, blir det mulighet til å legge søndagsturen til... torsdag 13:54

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22