Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

21.mars: Rene påskeværet

Nyheter · Publisert 06:54, 21 mar 2020

Lørdag og vi skal få sol i hele distriket i løpet av formiddagen. Med noen plussgrader i tillegg kan det bli rene påskestemningen. Nyt dagen ute, for søndag er det ventet mer skyer igjen.

Husk at vi følger situasjonen med koronaviruset fortløpende her

Nødetatene

- Helt blankt i loggen. Stille og rolig, sier operasjonssjef Kamilla Engen til lokalavisa.

Været

Trøndelag: Skiftende bris, fra lørdag formiddag sørlig bris, om kvelden sørvest frisk bris på kysten. Fram til lørdag formiddag mulighet for enkelte snøbyger eller sluddbyger i ytre strøk og i Namdalen, ellers opphold og til dels pent vær.

Litt småskyet fra morgen av, men utover dagen er det ventet sol i hele distriktet. Med noen pluss grader de aller fleste steder.

Kommunikasjon

Helgeland Express trafikkerer i rute for MF Haranes fra og med avg. 14:00 lørdag 21. mars og inntil videre. Dette grunnet årlig verkstedopphold. Vi gjør oppmerksom på at Helgeland Express ikke er bilførende.

Torghatten Trafikkselskap og FosenNamsos Sjø stenger cafene ombord i sine ferger, og ber sine passasjerer om å bli sittende i bilene under overfarten. Det er ikke lenger billettering ved ombordkjøring, alts koster det ingenting å ta fergen så lenge smittevernsregime knyttet til koronapandemien pågår.

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 19. april. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Ellers går ferger, fly og hurtigruta etter tidsskjema.

Vei og strøm

Langs Årsandøyveien ved Sørfjordveien i Bindal kommune er det lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av vegarbeid. Dette vil pågå frem til 1. april i følge Statens vegvesen. Det er også fortsatt lysregulering på Follabrua.

Strøm skal være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Afrika stålsetter seg for coronaviruset (VG)

Et menneske dør hvert 16. minutt av koronaviruset i Spania (NRK)

Norge tester malariamedisin mot korona (/NRK Trøndelag)

Dagen i dag

Den 21. mars er årets 81. dag. Det er 285 dager igjen av året.

Bendik, Bengt og Bent har navnedag i dag.

... i 1556 blir erkebiskopen av Canterbury, Thomas Cranmer, brent på bålet.

... i 1849 blir den moderne Hamar by offisielt grunnlagt.

... i 1965 begynner Martin Luther King borgerrettsmarsjen i Alabama.

... i 1980 varlser den amerikanske presidenten Jimmy Carter at landet vil boikotte sommer-OL i Moskva på grunn av Sovjetunionens invasjon av Afghanistan. Norge deltok heller ikke.

- Legg bort æppan og smak på æpplan

Kultur I høstferien tilbyr Kystmuseet Rørvik i samarbeid med Salmonor for første gang ferieskole for barn. Det blir skole på god, gammel måte - helt uten skjermer. Håpet er at dette skal... søndag 20:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30