Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

21.mars: Rene påskeværet

Nyheter · Publisert 06:54, 21 mar 2020

Lørdag og vi skal få sol i hele distriket i løpet av formiddagen. Med noen plussgrader i tillegg kan det bli rene påskestemningen. Nyt dagen ute, for søndag er det ventet mer skyer igjen.

Husk at vi følger situasjonen med koronaviruset fortløpende her

Nødetatene

- Helt blankt i loggen. Stille og rolig, sier operasjonssjef Kamilla Engen til lokalavisa.

Været

Trøndelag: Skiftende bris, fra lørdag formiddag sørlig bris, om kvelden sørvest frisk bris på kysten. Fram til lørdag formiddag mulighet for enkelte snøbyger eller sluddbyger i ytre strøk og i Namdalen, ellers opphold og til dels pent vær.

Litt småskyet fra morgen av, men utover dagen er det ventet sol i hele distriktet. Med noen pluss grader de aller fleste steder.

Kommunikasjon

Helgeland Express trafikkerer i rute for MF Haranes fra og med avg. 14:00 lørdag 21. mars og inntil videre. Dette grunnet årlig verkstedopphold. Vi gjør oppmerksom på at Helgeland Express ikke er bilførende.

Torghatten Trafikkselskap og FosenNamsos Sjø stenger cafene ombord i sine ferger, og ber sine passasjerer om å bli sittende i bilene under overfarten. Det er ikke lenger billettering ved ombordkjøring, alts koster det ingenting å ta fergen så lenge smittevernsregime knyttet til koronapandemien pågår.

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 19. april. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Ellers går ferger, fly og hurtigruta etter tidsskjema.

Vei og strøm

Langs Årsandøyveien ved Sørfjordveien i Bindal kommune er det lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av vegarbeid. Dette vil pågå frem til 1. april i følge Statens vegvesen. Det er også fortsatt lysregulering på Follabrua.

Strøm skal være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Afrika stålsetter seg for coronaviruset (VG)

Et menneske dør hvert 16. minutt av koronaviruset i Spania (NRK)

Norge tester malariamedisin mot korona (/NRK Trøndelag)

Dagen i dag

Den 21. mars er årets 81. dag. Det er 285 dager igjen av året.

Bendik, Bengt og Bent har navnedag i dag.

... i 1556 blir erkebiskopen av Canterbury, Thomas Cranmer, brent på bålet.

... i 1849 blir den moderne Hamar by offisielt grunnlagt.

... i 1965 begynner Martin Luther King borgerrettsmarsjen i Alabama.

... i 1980 varlser den amerikanske presidenten Jimmy Carter at landet vil boikotte sommer-OL i Moskva på grunn av Sovjetunionens invasjon av Afghanistan. Norge deltok heller ikke.

Bomber over Rørvik

Helg I dag er det 80 år siden invasjonen av Norge. I denne reportasjen kan du lese hvordan ordførerne i Vikna, Gravvik og Leka oppfattet de tre første månedene av krigen, og lese... torsdag 22:07

Planlegger gjenåpning av barnehagene.

Nyheter Regjeringen har gitt nye føringer om at barnehager skal gjenåpne over påske. Barnehagestyrer Arnfinn Hamnes i Bindal barnehage tar reglene til etterretning og vil bruke påska til... onsdag 12:13

– Påsken skal gjøre barna lykkelige

Helg Venninnene Emma og Linnea (8) koser seg når det er påske. – Påsken er bursdagen til Gud, eller Jesus, eller Judas eller Aladdin, tror jentene, som mener den viktigste grunnen til... onsdag 10:49
Smånytt

Innstilt på grunn av vind

Notis 08.04. Ruten mellom Vennesund og Holm er innstilt inntil videre på grunn av vind. Følg med på tts.no for å se når fergen kommer i gang med ordinær drift. onsdag 08:33

Varsel om redusert produksjon

Notis 03.04: Mattilsynet har sendt ut varsel om midlertidig redusert produksjon ved Mowi sitt anlegg ved Steinflesa i Leka. Årsaken er langvarig luseoverskridelse. fredag 12:20
Kommentar

Kjære lesere og annonsører

Kommentar Lillian Lyngstad redaktør Synnøve Hanssen daglig leder torsdag 14:15

Trist utvikling på Leka

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 07:25
Havlandet nr 20