Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

21. november: Høststorm på vei

Nyheter · Publisert 08:48, 21 nov 2020

Høststorm på vei mot ytterdistriktet, og spesielt de ytterste stedene langs kysten har all grunn til å sørge for at løse gjenstander er festet eller satt i garasjen. I tillegg blir det å bøtte ned fra oven. Vår Herre er tydeligvis i gang med julerengjøringen allerede.

Politiet

Nok en rolig natt for politiet i ytterdistriktet i følge politiloggen.

Været

Trøndelag: Sør og søraust sterk kuling utsatte steder, i formiddag økning til sørvest liten og kan hende full storm på kysten. Regn og regnbyger, først på dagen snø i indre og høyere strøk. Fra i ettermiddag nedbør som snø over 500-800 m. Utrygt for torden.

Nordland: Økning til søraust sterk kuling utsatte steder, kan hende kortvarig liten storm, fra i formiddag sør og sørvest stiv til sterk kuling, periodevis liten storm på kysten i sør. Sludd og snø, først i sør. I formiddag overgang til regn under 600-800 m, først i sør.

Det blir mye nedbør i dag i hele distriktet. Jo lenger inn i distriktet man komme jo mer regn faller det ned. Foldereid og Terråk kan få opp mot 23 mm mellom 12 og 18 i dag, og i morgen blir det enda mer. Mye vind, opp mot liten kuling i kveld gjør ikke saken bedre og vinden vil holde seg sterk natten igjennom.

I ytre strøk vil man kunne få oppleve lyn og torden i tillegg, og her vil vinden opp mot sterk kuling i morgentimene søndag. Lokale kraftige vindkast 30-37 m/s kan forekomme.

Temperaturen vil ligge rundt fire til seks grader, men vil falle til rundt null flere steder utover kvelden og natten. Til dels rolige vindforhold i dag, men i morgen er det ventet mye mer vind og ikke minst regn igjen.

– Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger på 175.no, er rådet fra meteorologene i dag.

For havstrekningen Rørvik - Lødingen meldes det at det fra natt til lørdag ventes sørøstlig stiv kuling 15 m/s. Lørdag morgen dreiende til sørlig sterk kuling, periodevis liten storm

Soloppgang: 09:11 og solnedgang 14:49 (Kolvereid).

Vei og strøm

Det har ikke kommet inn meldinger om veiarbeid i dag.

Strøm er det i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) - Fint å bli minnet om hvordan det hele startet

(+) Åtte lærlinger i en bedrift

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

– Vennesund-Holm Ruten innstilles inntil videre grunnet sterk vind og dårlig vær, melder TTS.

Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Åtte personer ble skutt og såret i Wisconsin (NRK)

Ordførerne i åtte storbyer vil ha strengere regler for å hindre smitte fra utlandet (NRK Trøndelag)

38 er anmeldt for smittevernlovbrudd ved festing (VG)

Dagen i dag

Den 21. november er årets 326. dag. Det er 40 dager igjen av året, og vi er i uke 47.

... i 1738 fant den første oppstigning med mennesker i frittsvevende ballong sted i Paris.

... i 1976 ble Europas første tretrinnsrakett skutt opp på Andøya.

... i 2002 inviterte Nato sju tidligere øst-europeiske land (Bulgaria, Estland, Latvia, Litauen, Romania, Slovakia og Slovenia) til å forhandle om medlemskap. Polen, Den tsjekkiske republikk og Ungarn ble medlemmer 1999, de øvrige 2004.

Fin julegran tent i Rørvik

Nyheter søndag 10:05
Leserinnlegg

Kysten er glemt – igjen

Ytring fredag 08:29
På fremsiden nå