Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Organist Michał Mędzkiewicz og sogneprest Gjøa Aanderaa ønsker folk velkommen til gudstjeneste via Facebook i dag klokken 11.

22.mars: Gudstjeneste på Facebook

Nyheter · Publisert 07:13, 22 mar 2020

Bindal menighet vil sende gudstjenesten fra Vassås kirke live på facebook klokken 11 i dag.

Det Maria budskapsdag og 4. søndag i faste. Sokneprest Gjøa Kristine Aanderaa og organist Michal Medzkiewicz vil sammen med kirketjener Olaf Martin Larsen og noen frivillige forsangere gjennomføre en forkortet gudstjeneste i Vassås kirke søndag 22. mars kl 1100.

På grunn av koronaviruset er kirken stengt for publikum under gudstjenesten.

Ellers ser det ut til å bli en grå søndag og det kan være en god ide å gjøre unna gåturer og bålgrilling tidlig på dagen før regnet kommer. Husk å holde avstand til de du ikke deler hus med.

Husk at vi følger situasjonen med koronaviruset fortløpende her

Nødetatene

- Helt blankt i loggen i dag også, sier operasjonssjef Anlaug Oseid til lokalavisa.

Været

Dagen starter grå og med noen få plussgrader langs kysten. Litt ut på dagen vil det begynne å dryppe i indre og nordlige strøk i distriktet, samtidig som vinden øker på fra sør-sørvest. Temperaturen vil stige de fleste steder.

Mot kvelden vil det være regn i hele distriktet, men det vil avta utover natten.

Kommunikasjon

AtB stanser en rekke bussruter fra om med i morgen. Les mer her

Helgeland Express trafikkerer i rute for MF Haranes fra og med avg. 14:00 lørdag 21. mars og inntil videre. Dette grunnet årlig verkstedopphold. Vi gjør oppmerksom på at Helgeland Express ikke er bilførende.

Torghatten Trafikkselskap og FosenNamsos Sjø stenger cafene ombord i sine ferger, og ber sine passasjerer om å bli sittende i bilene under overfarten. Det er ikke lenger billettering ved ombordkjøring, alts koster det ingenting å ta fergen så lenge smittevernsregime knyttet til koronapandemien pågår.

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 19. april. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Ellers går ferger, fly og hurtigruta etter tidsskjema.

Vei og strøm

Langs Årsandøyveien ved Sørfjordveien i Bindal kommune er det lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av vegarbeid. Dette vil pågå frem til 1. april i følge Statens vegvesen. Det er også fortsatt lysregulering på Follabrua.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

793 døde i Italia siste døgn – alle grafer går fortsatt feil vei (NRK)

Ber turfolket spre seg (NRK Trøndelag)

Dagen i dag

Den 22. mars er årets 82. dag. Det er 284 dager igjen av året.

Paula og Pauline har navnedag i dag.

... i 1888 blir The Football League stiftet i England etter et initiativ fra William McGregor

... i 1973 er det norske lasteskipet «Norse Variant» på reise Norfolk–Bremen med kull i storm da det forliser i Atlanterhavet nordøst for Cape May i New Jersey. 29 personer omkommer, men en mann, Stein Gabrielsen, overlever etter tre døgn på en flåte. Gabrielsen hadde da oppholdt seg på to ulike redningsflåter i løpet av tre døgn i høy sjø, snøbyger og vind i orkans styrke. Kl. 11.50 ble han hentet opp av MT «Mobile Lube».

Aktiv høst ved sentralen

Helg Høsten står for tur og Nærøy Frivilligsentral har allerede lagt planer for en aktiv tid. fredag 13:40
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30