Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

24.mars: Regn og vind så det holder

Nyheter · Publisert 07:07, 24 mar 2020

Det er et skikkelig grisevær som møter ytterdistriktet i dag. Regn i bøtter og spann, akkompagnert av vinden. God bok eller film og en kopp varm sjokolade må være oppskriften på en fin stund. Da gjør det ikke så mye at regnet trommer på ruta.

Husk at vi følger situasjonen med koronaviruset fortløpende her

Nødetatene

For politiet har det vært en rolig natt i ytterdistriktet, men de har på Twitter lagt ut følgende melding.

– For de som krysser grensen fra Sverige til Norge og blir informert om 14 dagers karantene - dette er ikke valgfag. Vær ditt ansvar bevisst og vær med på dugnaden - ved tvil les nyheter fra verden om Covid 19 og dens konsekvenser.

Klar og tydelig tale det.

Været

Trøndelag: Sør eller sørvest stiv kuling utsatte steder, periodevis sterk kuling på kysten. Skyet, litt regn i nord og i ytre strøk i sør, snø over 300-500 m. Ellers oppholdsvær.

Glem oppholdsværet her blir det regn og atter regn i hele dag og store deler av morgendagen. Det blir også om mot stiv kuling enkelte steder. Temperaturen vil ligge på tre til seks plussgrader i ytterdistriktet.

Kommunikasjon

Helgeland Express trafikkerer i rute for MF Haranes fra og med avg. 14:00 lørdag 21. mars og inntil videre. Dette grunnet årlig verkstedopphold. Vi gjør oppmerksom på at Helgeland Express ikke er bilførende.

Torghatten Trafikkselskap og FosenNamsos Sjø stenger cafene ombord i sine ferger, og ber sine passasjerer om å bli sittende i bilene under overfarten. Husk at fergene og hurtigbåten kun tar betaling via app.

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 19. april. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Ellers går ferger, fly og hurtigruta etter tidsskjema.

Vei og strøm

Langs Årsandøyveien ved Sørfjordveien i Bindal kommune er det lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av vegarbeid. Dette vil pågå frem til 1. april i følge Statens vegvesen. Det er også fortsatt lysregulering på Follabrua.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

En av fem nordmenn sier de hamstret eller kjøpte inn ekstra mat og dagligvarer i forbindelse med koronaviruset (NRK)

Selskapene som tjener på korona-krisen (NRK)

Trump: – USA er snart åpent for business igjen (VG)

Dagen i dag

Den 22. mars er årets 84. dag. Det er 282 dager igjen av året.

Ulrikke og Rikke har navnedag i dag.

... i 1882 offentliggjør den tyske legen Robert Koch at han har funnet bakterien som forårsaker tuberkulose.

... i 1944 er D/S «Nordnorge», på vei fra Fredrikstad til Tromsø for å settes i hurtigrutetrafikk, da den torpederes av en britisk ubåt ved Stad. Elleve personer omkommer.

... i 2019 er det cruiseskipet MS «Viking Sky» med 1373 personer om bord fikk full motorstans og havnet i havsnød på Hustadvika. 479 av passasjerene ble evakuert med helikopter før faren var over. Samtidig fikk lasteskipet MS «Hagland Captain» slagside på Hustadvika. De ni i besetningen hoppet over bord og ble plukket opp av helikopter

- Legg bort æppan og smak på æpplan

Kultur I høstferien tilbyr Kystmuseet Rørvik i samarbeid med Salmonor for første gang ferieskole for barn. Det blir skole på god, gammel måte - helt uten skjermer. Håpet er at dette skal... søndag 20:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30