Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

25. mai: Brostenging, bobilgjester og litt mer skyer

Nyheter · Publisert 06:43, 25 mai 2020

Foldabrua er stengt fra om med i kveld og frem til fredag ettermiddag, så skal du sørover så sørg for å ikke å gå på omkjøringssmell.

Bobiltrafikken har startet for fullt denne helgen så husk å vis hensyn og smidighet mot våre veigjester, spesielt når de roter seg inn på veier fordi GPS sier at det er den smarteste veien å ta. Som over Gråmarka for eksempel..... Deres opplevelser at ytterdistriktet avhenger mye av oss som bor her, så et smil og et vennlig ord koster lite men gjør så mye.

Nødetatene

- Det har vært helt stille i natt, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen hos politiet i Trøndelag til Ytringen i morgentimene.

Les også:

(+) Slo i gang treningene igjen

(+) Strengere krav til røkting av fiskeredskap


Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Sørvest opp i frisk bris på kysten, frå seint i ettermiddag søraust bris. Nokre spreidde regnbyer først på dagen. Frå i ettermiddag stort sett pent ver, først i sør.

Nordland: Bris fra omkring sør, perioder med frisk bris på kysten. Stort sett oppholdsvær, kan hende litt spredt regn.

Det er ventet delvis skyet og det kan komme noen dråper enkelte steder på starten av dagen, men senere er det meldt om delvis skyet vær og temperaturen til stige til 11 til 12 varmegrader. Laber bris fra sørvest vil etterhvert reduseres til lett bris utover ettermiddagen og kvelden.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Vei og strøm

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Fv 7094 Austafjord, på strekningen Valøy-Lyngsnes er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fra klokken 19:00 til 01:00 tirsdag 26.mai.

Foldabrua er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fra 25.mai klokken 19:00 til 29.mai klokken 16:00.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Nyhetsbildet

Frykter elfly-mål skal ryke på grunn av korona (NRK)

Feriepenger kan bety konkursras (E24)

250.000 så Åge live på nett (VG)

Dagen i dag

Den 17. mai er årets 146. dag. Det er 220 dager igjen av året.

Ragna og Ragnar har navnedag i dag.

... i 1961 forteller John F. Kennedy i en tale at USA skulle få mennesker til månen innen slutten av 1960-tallet.

... i 1969 legger Thor Heyerdahls Ra I-ekspedisjon ut fra Safi i Marokko.

... i 1985 blir Bangladesh truffet av en tropisk syklon. Cirka 10.000 mennesker omkommer.

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06