Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

26. mai: Litt mer skyer og lett regn

Nyheter · Publisert 07:47, 26 mai 2020

Vakkert er det så se at naturen endelig slår ut i full blomst!

Tirsdag og det blir litt mer skyer og lavere temperaturer frem mot helgen, men da er det til gjengjeld meldt strålende sol og varme! Så får planter og bonden i pose og sekk, og bra er det.

Nødetatene

Politiet i Ytre Namdal hadd i går kveld laserkontroll i 60-sone på Lauga.

– Strålende sol og ingen kjørte for fort! var statusen etter aksjonen.

Utover dette har det vært stille i ytterdistriktet.

Vei og strøm

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Foldabrua er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fra 25.mai klokken 19:00 til 29.mai klokken 16:00.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Fikk digitalt ministerbesøk

(+) Vil gi eldre og syke hverdagen tilbake

(+) Oppdager du feilen her?


Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Sørøst bris. Opphold og til dels pent vær. Fra i ettermiddag sør og sørvest opp i liten kuling på kysten. Skyet, litt spredt regn, først i vest.

Nordland: Økning til sørlig liten kuling utsatte steder. Skyet. Oppholdsvær. Fra i ettermiddag litt regn.

Rolig og fin start på dagen, men utover ettermiddagen er det meldt lett regn de fleste steder. Svak vind fra sørlig retning vil utover kunne øke til laber bris og dreie over mot sørvest. Temperaturen vil stige til opp mot 14 grader på dagen, men synke ned tre til fire grader utiver kvelden. Det er ventet et kaldere værtype de neste dagene.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Forøvrig er det hos Widerøe reduserte åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter i forbindelse med koronapandemien. De er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

På grunn av Covid-19 ble det planlagte verkstedoppholdet for MF Leka i uke 14-17 kansellert. MF Leka har fått nå fått plass på verksted i perioden 21-24. Fra og med 18. mai og til 14. juni vil reservefergen MF Kjella trafikkere sambandet.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Nyhetsbildet

Død mann funnet i Hammerfest (NRK)

Folks forventinger har ikke vært svakere siden 1992 (E24)

Små barn utsatt for vold på lekeplass (NRK Trøndelag)

Dagen i dag

Den 26. mai er årets 147. dag. Det er 219 dager igjen av året.

Annbjørg og Annlaug har navnedag i dag.

... i 1521 utstøtes Martin Luther fra Den romersk-katolske kirke.

... i 1822 inntreffer Grue kirke-brannen da Grue kirke brenner og 113 mennesker omkommer.

... i 1940 bygger det britiske luftforsvaret, Royal Air Force, den første flyplassen i Bodø av planker.

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06