Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

26. november: Bedre vær og avisdag!

Nyheter · Publisert 07:48, 26 nov 2020

Torsdag og avisdag! For oss i er det et aldri så lite høydepunkt i uken, og det håper det er for dere også.

Politiet

Igjen en rolig natt for politiet i ytterdistriktet, men i går kveld meldte de på sosiale medier om at flytrafikken på Rørvik blir blendet av parkerte biler.

– Vi har mottatt en henvendelse om at piloter som går inn for landing ved Rørvik lufthavn blendes av billister som venter på å plukke opp passasjerer og som ikke har blendet ned til parkeringslys på sine kjøretøy, sier politiet.

Det kommer til å gjennomføres kontroller fremover for å få bukt med problemet.

– Vi oppfordrer befolkningen til å ta hensyn og benytte parkeringslys når kjøretøyet er parkert. Å ikke blende ned til parkeringslys skaper farlige situasjoner og kan også medføre et forenklet forelegg på 2.600 kroner.

Været

Trøndelag: Minking til nordvest bris, i kveld dreiande sørvest. Regnbyer, snøbyer over ca. 400-600 m, i ettermiddag avtakande byeaktivitet.

Nordland: Nordvestlig bris. Enkelte regn- og sluddbyger. Nedbør vesentlig i ytre strøk. I kveld økende til sørlig liten kuling på kysten. Stort sett oppholdsvær.

Det er meldt delvis skyet vær i dag. Riktig kan det komme noen små byger av og til, men det blir mindre nedbør i dag enn tidligere. Temperaturen er ventet å ligge rundt 2 - 5 grader i dag. Jo lenger inn i landet, jo kaldere. Rolige vindforhold med svak vind på det sterkeste.

Soloppgang: 09:236 og solnedgang 14:34 (Kolvereid).

Vei og strøm

Nærøysund kommune melder at på grunn av anleggsarbeid vil Øvre Kirkåsen på Kolvereid bli stengt for gjennomkjøring mellom Øvre Kirkåsen 7 og Sentrumgata i perioden fra og med mandag 23. november kl 0700 til og med fredag 27. november kl 1500.

Det vil bli åpnet for gjennomkjøring i Nedre Kirkåsen i denne perioden. Skolebusser kan stoppe langs Idrettsvegen evt. i Sentrumsgata inntil kommunen får etablert ett kjørefelt forbi anleggsstedet.

Det er strøm til alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Flere politikere foreløpig imot nedlegging av Værum

(+) Åpner pepperkakeby på internett

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede onsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

All kollektivstransport skal være i rute.

Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Fant plast landbruket i nesten alle elver på Vestlandet (NRK)

Skismurning forstyrrer hormoner i hjernen hos klatremus (NRK Trøndelag)

Høie: - Alle må ha en plan B for julen (VG)

Dagen i dag

Den 26. november er årets 331. dag. Det er 35 dager igjen av året, og vi er i uke 48.

... i 1922 ble Tut-ankh-Amons grav fra ca. 1338 f.Kr. åpnet. Det er den eneste grav i Kongenes dal som ikke var plyndret.

... i 1940 innførte innførte de tyske okkupantene en avsperret ghetto i Warszawa for en halv million jøder.

... i 1942 ble 582 norske jøder deportert til konsentrasjonsleirer i Tyskland med skipet «Donau». I alt ble 772 (av ca. 2000) jøder deportert, bare 34 overlevde.

På fremsiden nå

Fra rabagast til leder

Helg torsdag 10:00
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Otilje 8 år

Kjentfolk onsdag 09:44
Rett fra levra

Hvem er Bindal kommune til for?

Kommentar torsdag 06:43
Smånytt

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36

Innstilte ferger

Notis onsdag 19:20