Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

RS Harald V måtte komme båtfarerne til unnsetning i natt. Foto: Redningsselskapet

29. mai: Fem fikk bot for manglende bilbelte

Nyheter · Publisert 03:43, 29 mai 2020

Fredag og straks helg, men ikke glem Fredagsquizen klokken halv tolv i formiddag! Nydelig kake venter en heldig vinner. Så over til politiloggen...

Nødetatene

Det var ved 23:20 tiden at politiet fikk melding om en båt som trengte hjelp. LES MER: Båt på grunn ved Måøya

Politiet gjennomførte i går ettermiddag trafikkontroller i Kolvereid og Rørvik med fokus på bruk av bilbelte og bruk av elektronisk utstyr under kjøring. Det endte med at fire bilførere og én passasjer ble ilagt gebyr på 1500 kr. for ikke å ha brukt bilbelte.

– Alle førere som kjørte gjennom kontrollene avstod fra å snakke i mobiltelefon under kjøring. Det er vi veldig fornøyd med. Reaksjonen for bruk av elektronisk utstyr under kjøring er for øvrig et forenklet forelegg på 1700 kr. og to prikker på førerkortet, sier politiet.

Vei og strøm

Det er fortsatt nedsatt hastighet til 50 km/t langs Fv 7104 ved Horven og langs strekningen Måneset - Horven på grunn av veiarbeid. Dette gjelder ut mai.

Foldabrua er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fram til klokken 16:00 i ettermiddag.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Koronafast i Litauen

(+) Landskapsendringer blir dokumentert

(+) Fikk nettbrett i gave


Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Sørvest bris, først på dagen frisk bris på kysten. Skya eller delvis skyet, fram til i ettermiddag litt regn eller yr nord for Trondheimsfjorden, ellers oppholdsvær. I kveld utrygt for tåke på kysten.

Nordland: Sørvest frisk bris, liten kuling på kysten og utsatte steder. Regn og yr, snø over 800-1000 m. I ettermiddag minking til vest eller sørvest bris. Avtagende nedbør.

Det starter med regn, men utover dagen avtar nedbøren og temperaturen øker litt. Det vil holde seg for det meste skyet i hele distriktet. Vinden vil komme opp i lett bris og har en vest-sørvestlig retning.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten de fleste seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Kun to av seksten skip er i drift nå.

Fosen Namsos Sjø sin rute 963 vil trafikkeres av MS Helgeland Express inn til videre sambandet grunnet tekniske utfordringer.

På grunn av Covid-19 ble det planlagte verkstedoppholdet for MF Leka i uke 14-17 kansellert. MF Leka har fått nå fått plass på verksted i perioden 21-24. Fra og med 18. mai og til 14. juni vil reservefergen MF Kjella trafikkere sambandet.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Nyhetsbildettts

Trump beskylder Twitter for aktivisme (NRK)

Politiet mener ekteskapsprobelmer var motivet i Lørenskogsaken (NRK)

Erklærer unntakstilstand i Minnesota (VG)

Dagen i dag

Den 29. mai er årets 150. dag. Det er 216 dager igjen av året.

Magnar og Magnhild har navnedag i dag.

... i 1886 blir Coca-Cola for første gang reklamert.

... i 1985 fører publikumsopptøyer under en fotballkamp på Heysel stadion i Belgia til at 39 mennesker omkom og hundrevis ble skadet.

... i 2004 proklamerer FN dagen som Den internasjonale dagen for FNs fredsbevarende styrker.

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06