Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

3. juni: Veistenging og litt gråere vær i dag

Nyheter · Publisert 08:00, 3 jun 2020

Den siste tiden har politiet gjennomført promillekontroller i større grad enn tidligere. I går kveld var de ute på veiene igjen. Denne gang like før Garstad. 16 biler ble kontrollert, der det ble null reaksjoner fra politiets side. Tidligere på dagen var politiet ute på havet og kontrollerte tre båter for om de hadde redningsvester og for promille. Ingen reaksjoner der heller. Dette informerer politiet om på deres facebook-side.

Været

Været i dag blir overskyet og litt kjøligere enn de foregående dagene. Noen steder er nede på et ensifret antall plussgrader nå i morgentimene. I følge værmeldingen får Leka det kaldest i starten på dagen med åtte varmegrader. Høyeste meldte temperatur i dag kommer på Foldereid på ettermiddagen med 13 grader. Det blir en laber bris på vindstyrken og det blir null nedbør på dagen i dag. På kveldinga vil det komme noen dråper. Ut fra værmeldingene så blir det alt fra null til tre millimeter med nedbør. I morgen er det meldt sommertemperaturer igjen og mye sol.

Ferdsel

Noen ferjeskifter har det vært i det siste. På Eidshaug - Gjerdinga er det MF Rosesund som har ruten. På Skei - Gutvik er det MF Kjella som traffikerer det sambandet. Ellers så skal all kollektivtrafikk være i rute i ytterdistriktet.

Vei og strøm

Det vil bli gjennomført veiarbeid mellom Klungvika og Værum ute ved Måneset i dag. I følge Statens Vegvesen sine nettsider vil dette holde på fra klokken 09:00 til klokken 14:00. I den perioden blir det åpnet for uttrykkningskjøretøy, ellers er veien stengt.

Nyhetsbildet

Demonstrasjonene mot politivold ruller og går verden over. Både i USA og Frankrikre har det blitt harde møter mellom demonstranter og politi det siste døgnet.

Her kan du se eiendomsoverdragelsene i ytterdistriktet. Du kan også lese om lysreguleringen på Foldabrua.

Dagen i dag

Den 3. juni er den 155 dagen i året, det er 211 dager igjen av dette skuddåret.

I dag har Rasmus og Rakel sine navnedager.

I 1818 sikrer Storbritannia makt over India.

I 1940 fullføres evakueringen av Dunkerque. 335.000 soldater ble reddet fra de påtroppende tyske styrkene.

Kjente bursdagsbarn i dag inkluderer skuespiller Tony Curtis (1925), gitarist Kerry King (1964), rapper Yosef Wolde-Mariam (1978), rapper Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (1984), tennisspiller Rafael Nadal (1986) og fotballspiller Mario Götze (1992).

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06