Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

30. november: Regn i dag, men så blir det bedre

Nyheter · Publisert 07:26, 30 nov 2020

Dermed er det første adventsuka i full gang, og det går mot travle dager for store og små. Det blir litt vått i dag, men så skal det bli mye helt eller delvis skyet vær den neste uken. Kan vi håpe på litt frost og julestemning?

Politiet

Like før helgen kom meldingen om at midlertidig bevæpning forlenges frem til 8. januar 2021. Bakgrunnen er at PST sin vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.

Ellers har det vært stille i ytterdistriktet i natt.

Været

Trøndelag: Sør og søraust opp i stiv kuling på kysten. Litt regn, sludd eller snø i indre strok. Seinare overgang til regn også i indre strok og stigande snøgrense. Frå måndag ettermiddag sørvest frisk bris til liten kuling på kysten, seint måndag kveld nordvest stiv kuling. Overgang til enkelte regnbyer, snøbyer over 300-600 m.

Nordland: Sørlig bris, stiv kuling utsatte steder, i natt og i morgentimene til dels sterk kuling vest i Lofoten og ytterst på kysten lenger sør. Perioder med regn, mest i Lofoten. Til dels snø i indre og høyere strøk. Om kvelden forbigående minkende vind, men sent om kvelden nordvestlig liten til stiv kuling vest i Lofoten. Etter hvert regnbyger og sluddbyger.

Det er meldt regn over det meste av ytterdistriktet i dag. Temperaturen er ventet å ligge rundt 2 - 6 grader i dag. Jo lenger inn i landet, jo kaldere. Det blir en del vind, spesielt Terråk må belage seg på liten kuling i formiddag, men den roer seg ned utover dagen. Ellers vil det ligge på laber til frisk bris.

For havstrekningen Rørvik - Melbu er det i dag meldt sørlig stiv kuling 15 m/s, av og til sterk kuling 20 m/s nord for Sandnessjøen.

Soloppgang: 09:38 og solnedgang 14:25 (Kolvereid).

Vei og strøm

Fergesambandet ved Geisnes fergeleie er stengt denne uken for biler på grunn av vedlikeholdsarbeid på fergekai.

Det vil bli åpnet for gjennomkjøring i Nedre Kirkåsen i denne perioden. Skolebusser kan stoppe langs Idrettsvegen evt. i Sentrumsgata inntil kommunen får etablert ett kjørefelt forbi anleggsstedet.

Det er strøm til alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Selger kunst og rariteter fra ny butikk i "garasje"

(+) Trosset korona med tilrettelagt julemarked

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede onsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Geisnes fergekai stenges i uke 49 grunnet oppgradering. Som erstatning for ferge blir det satt opp skyssbåt. Se link for mere info og rutetabell https://www.atb.no/driftsavvik/hurtigbat-og-ferge/endringer-i-tilbudet-hofles-geisnes-uke-49-article15604-872.html

Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no, fosennamsos.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Nakstad: Mye tyder på at andre smittebølge er over kneika (NRK)

Vannkraft risikerer å ikke regnes som "bærekraftig" (NRK Trøndelag)

Biden pådro seg benbrudd (VG)

Dagen i dag

Den 30. november er årets 335. dag. Det er 31 dager igjen av året, og vi er i uke 49.

... i 1782 godtok Storbritannia USAs selvstendighet.

... i 1939 gikk Sovjetunionen til angrep på Finland i det som ble kalt Vinterkrigen.

... i 1958 ble Nordlandsbanen fullført fram til Fauske, og den kom til Bodø to år senere.

På fremsiden nå
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Otilje 8 år

Kjentfolk onsdag 09:44
Rett fra levra

Hvem er Bindal kommune til for?

Kommentar torsdag 06:43
Smånytt

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36

Innstilte ferger

Notis onsdag 19:20