Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

4. juni: Sol og avisdag

Nyheter · Publisert 07:21, 4 jun 2020

To dager med strålende vær ligger foran oss. Hva er vel bedre en rykende fersk lokalavis og en is i solveggen?

Nødetatene

Like over midnatt meldte politiet på Twitter at en kvinne i slutten av tredveårene var blitt framstilt for blodprøve og anmeldt for kjøring i beruset tilstand i Rørvik.

Politiet gjennomførte i går ettermiddag trafikkmåling med laser på Holm og i Naustbukta. Det resulterte i et førerkortbeslag på sistnevnte sted.

Vei og strøm

Fylkevei 7106 på strekningen Bjørkneset - Rødseidet like ved Fjær er stengt mellom 06:00 og 14:00 på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere.


I morgen flytter veiarbeidet seg til Bunesodden og da vil veien være stengt mellom 09:00 og 11:00.

Strøm ser ut til å være på plass i alle hus og hytter i ytterdistriktet.

Les også:

(+) Drømmen om Risværet innfridd

(Åpen) Fire fikk bot

I dag er det torsdag og avisdag!

Husk at den digital utgave av avisa er klar for lesing allerede kvelden før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Været

Trøndelag: Søraust bris, frisk bris utsatte steder. Først på dagen enkelte regnbyger. Senere for det meste lettskyet, pent vær.

Nordland: Nordøst frisk bris, lengst nord liten kuling. Utover formiddagen dreining til sørøstlig frisk bris eller liten kuling, først i sør. Skyet og litt regn først på dagen, utover formiddagen sol.

Det ser ut til å bli en fin dag i ytterdistriktet. LItt skyer på morgenen, men utover dagen er det meldt strålende sol og temperatur på 20-tallet. Vind vil etter hvert øke opptil frisk bris fra sørøst.

Kommunikasjon

På grunn av den globale coronaviruspandemien stanser Hurtigruten alle seilinger langs norskekysten til og med 15. juni. Første avgang vil være med MS Finnmarken fra Bergen 16. juni. Deretter følger MS Richard With 19. juni, MS Trollfjord 21. juni og MS Midnatsol 24 juni.

På grunn av Covid-19 ble det planlagte verkstedoppholdet for MF Leka i uke 14-17 kansellert. MF Leka har fått nå fått plass på verksted i perioden 21-24. Fra og med 18. mai og til 14. juni vil reservefergen MF Kjella trafikkere sambandet.

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av august. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no

Nyhetsbildettts

Mener Trump spiltter det amerikanske folk (NRK)

Tysker i bobil er hovedmistenkt i Madeleine McCann-saken (NRK)

Massegrav fylles opp i Brasil (VG)

Dagen i dag

Den 4, juni er årets 156. dag. Det er 210 dager igjen av året.

Heidi og Heid har navnedag i dag.

... i 1984 gir Bruce Springsteen ut albumet Born in the U.S.A., det selger 15 millioner eksemplarer bare i USA og kommer som nummer 1 på norske, amerikanske og britiske lister.

... i 1989 stormer den kinesiske hæren Den himmelske freds plass, hvor flere hundre tusen demonstrerende ungdommer har samlet seg. Et ukjent antall demonstranter blir massakrert.

... i 1989 blir Ayatollah Ali Khamenei valgt til øverste leder i Iran.

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06