Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

6. juni: Overraskende laserkontroll i natt

Nyheter · Publisert 08:00, 6 jun 2020

Operasjonsleder i politiet Stig Roger Olsen kan meddele at det skjedde noe uvanlig på Kolvereid i natt.

– Det ble holdt en laserkontroll i en 60-sone like øst for Kolverei langs fv. 770. Det som var spesielt der er at det var ingen reaksjoner. Hvis man ser Trøndelag under ett så er dette den første laserkontrollen jeg vet om der det ikke har vært noen som har kjørt for fort. I perioden mellom klokken 23:50 og 01:00 så kjørte alle i riktig hastighet, noe som faktisk er en sjeldenhet, sier Olsen.

Været

Varmen vil fortsette i dag. Austafjord får den høyeste temperaturen i følge værmeldingene med sine 19 plussgrader senere i dag. Mot kvelden så kan det komme litt nedbør også. Det er meldt fra null til litt over to millimeter med nedbør senere i dag. Vinden vil ligge på lett bris styrke og kommer fra øst-sørøst i distriktet i dag. Værmeldingene har endret seg en del de siste dagene. I går så skulle dagen i dag bli veldig grå og litt våtere, men det ser ut til å ha endret seg. Det blir noe finere vær enn hva de tidligere meldingene sa. I følge statsmeterologene så er Trøndelag for øyeblikket landets nest varmeste fylke.

Ferdsel

Flere ferjesamband har skiftet ferjer av ulike grunner, men de skal alle være i rute for øyeblikket. Det samme gjelder resten av kollektivtrafikken i distriktet.

Strøm og vei

For øyeblikket er det ingen aktive varsler fra Statens Vegvesen eller Tensio i henhold til vei og strømnettet.

Nyhetsbildet

USA er som det har vært en stund hovedtema i nyhetene. Bortsett fra den siste tids demonstrasjoner så er det nå klart at Joe Biden har fått nok delegater til å kunne utnevnes som demokratenes kandidat i presidenvalget i november.

Dagen i dag

Den 6. juni er den 158 dagen i dette skuddåret, det er 208 dager igjen av året.

I dag har Gustav og Gyda sine navnedager.

Tilbake i 1896 blir den kriminelle lavalderen i Norge hevet fra 10 år til 14 år. Stortinget endret loven der og den tredde i kraft i 1900.

I 1944 skjer den sagnomsuste D-Dagen på denne dato.

Kjente bursdagsbarn i dag inkluderer tennisspiller Bjørn Borg (1956), gitarist Steve Vai (1960), dyrevernsaktivist Carole Baskin (1961) og skuespiller Jason Isaacs (1963).

I dag er det Svenska Flaggans dag som enkelt og greit er Sveriges nasjonaldag.

Fra hobby til bedrift

lørdag 20:45

Skytterne er i gang igjen

Sport Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post. SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... lørdag 09:43

Et nytt selskap

Notis Leka Utmarkslag SA samler beitebrukere for å få til en best mulig utnytting av utmarksbeite og organisert tilsyn av dyrene. Styreleder er Jacob Andreas Sandvik, nestleder Jan... tirsdag 09:03
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06