Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

8. september: Mye vind og en del regn

Nyheter · Publisert 07:30, 8 sep 2020

Det blir en vindfull dag langs kysten, så trampoliner og andre løse gjenstander bør nok tjores fast det nærmeste par dagene.

Nødetatene

Politiet i Namdalen har mottatt informasjon om at en person kan ha fått i seg giftig hjemmebrent i helgen. Personen skal ha blitt forgiftet av stoffet etylenglykol og mottatt behandling for dette. I følge informasjonen som har tilkommet politiet skal hjemmebrenten ha blitt solgt til flere personer.

Konsekvens av slik forgiftning kan være nyresvikt, forvirring, koma og i ytterste konsekvens død.

– Dette til orientering. Ta kontakt med politiet i Namdalen på tlf. 02800 om du har informasjon om dette, sier politiet på sosiale medier.

Været

Trøndelag: Sørvest stiv og periodevis sterk kuling på kysten. Skyet eller delvis skyet. Regnbyger. Lite nedbør i indre strøk sør i Trøndelag.

Nordland: Sørlig liten til stiv kuling på kysten, fra i ettermiddagen sørvestlig stiv kuling. For det meste skyet. Perioder med regnbyger.

Det blir en del lett regn i starten på dagen. Dessverre vil det bli mer regn utover kvelden. Temperaturen vil ligger på rundt 12-13 grader i løpet av dagen. Vinden vil komme opp i vest- sørvestlig liten kuling ytterst langs kysten og for havområdene fra Rørvik til Bodø er det kommet opp melding om Gult nivå.

Det innebærer at det kan ventes økning til sørlig stiv kuling 15 m/s mandag kveld, som i løpet av natten dreier til sørvestlig periodevis stiv kuling 15 m/s.

Soloppgang: 06:17 og solnedgang 20:06 (Kolvereid), og dagen er sju minutter kortere enn i går.

Vei og strøm

Asfaltarbeid over Gråmarka fører til at det blir manuell dirigering på grunn av asfaltarbeid denne uken fra 07:00 til 19:00. Fra mandag 14. september blir veien stengt og kunne åpnet i korte perioder, blant annet for å slippe skolebussen igjennom.

Ingen planlagt eller uønskede strømstans i Ytre Namdal.

Les også:

(+) Vant 10.000 kroner til skatepark

(+) Biskop på besøk til Leka

... og mye mer på vår nettavis.

Husk at den digitale utgaven av avisa er klar for lesing allerede ondsdag kveld dagen før den kommer i postkassa, og for de som ikke har eller ønsker abonnement kan enkeltutgaver og enkeltsider kjøpes her: www.buyandread.com, Eller du kan abonnere her.

Ferger og fly

Fra om og med mandag 27.april er det mudringsarbeider og arbeid med fergekaien i Vennesund. Arbeidet er ventet å pågå i cirka seks måneder, altså til slutten av oktober. Se ny ruteplan på tts.no.

Ellers går fly, ferger og hurtigruta etter tidsskjema. Sjekk reiseruten på atb.no, tts.no eller avinor.no. Husk å lese deg opp på koronatiltakene hos de ulike operatørene.

Nyhetsbildet

Bertheussen tiltalt etter samme paragraf som kjent islamist (NRK)

Sluttet som lærer for å plukke plast (NRK Trøndelag)

14 tyrkiske kampfly tok seg inn i gresk luftrom (VG)

Dagen i dag

Den 7. september er årets 252. dag. Det er 114 dager igjen av året, og vi er i uke 37.

Amalie, Alma og Allan har navnedag i dag.

... i 1535 slo de første nybyggerne seg ned i Florida i USA.

... i 1882 ble Cecilie Thoresen Norges første kvinnelige student

... i 1974 ble ble eks-president Richard Nixon benådet av president Gerald Ford for å slippe tiltale i Watergate-saken.

MOT til å bry seg

Helg Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å... fredag 07:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30