Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

De sju elevene og lærerne starter skoleåret ved Kolvereid skole. Foto: Wikimedia Commons/Øyvind Holmstad

Abelværelever overflyttes til Kolvereid

Oppvekst- og kultursjef Kirsti Fjær opplyser i ei pressemelding om at de sju skoleelevene på Abelvær overflyttes til Kolvereid skole fra skolestart.

Nyheter · Publisert 13:57, 6 aug 2019

Kirsti Fjær skriver følgende i pressemeldingen:

I forkant av skolestart for 2019/20 har Nærøy kommune vedtatt å flytte de sju skoleelevene tilhørende Abelvær skolekrets til Kolvereid skole.

Etter en prosess i foreldregruppen mottok kommunen en henvendelse fra foresatte og FAU ved Abelvær oppvekstsenter, der foresatte til flere av elevene opplever at skolemiljøet er for lite, og at barna har for få å samhandle med både i læringsaktiviteter og i friminuttene.

Nærøy kommune i tråd med § 9a i Opplæringsloven, vurdert om elevenes rett til et psykososialt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring, er oppfylt. Med et elevtall på sju elever, har kommunen sammen med foresatte, vurdert at det beste for elevene er å flyttes over til Kolvereid barneskole fra skolestart. Ansatte på Kolvereid er sammen med foresatte, allerede i gang med å planlegge en god overgang for elevene.

Skolens ansatte flyttes også over til Kolvereid skole.

I etterkant av vedtaket vil det til høsten bli starten en politisk prosess angående Abelvær skole, for å avklare videre drift eller en formell nedleggelse.

Kirsti S. Fjær

Oppvekst og kultursjef i Nærøy

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00