Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

De sju elevene og lærerne starter skoleåret ved Kolvereid skole. Foto: Wikimedia Commons/Øyvind Holmstad

Abelværelever overflyttes til Kolvereid

Oppvekst- og kultursjef Kirsti Fjær opplyser i ei pressemelding om at de sju skoleelevene på Abelvær overflyttes til Kolvereid skole fra skolestart.

Nyheter · Publisert 13:57, 6 aug 2019

Kirsti Fjær skriver følgende i pressemeldingen:

I forkant av skolestart for 2019/20 har Nærøy kommune vedtatt å flytte de sju skoleelevene tilhørende Abelvær skolekrets til Kolvereid skole.

Etter en prosess i foreldregruppen mottok kommunen en henvendelse fra foresatte og FAU ved Abelvær oppvekstsenter, der foresatte til flere av elevene opplever at skolemiljøet er for lite, og at barna har for få å samhandle med både i læringsaktiviteter og i friminuttene.

Nærøy kommune i tråd med § 9a i Opplæringsloven, vurdert om elevenes rett til et psykososialt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring, er oppfylt. Med et elevtall på sju elever, har kommunen sammen med foresatte, vurdert at det beste for elevene er å flyttes over til Kolvereid barneskole fra skolestart. Ansatte på Kolvereid er sammen med foresatte, allerede i gang med å planlegge en god overgang for elevene.

Skolens ansatte flyttes også over til Kolvereid skole.

I etterkant av vedtaket vil det til høsten bli starten en politisk prosess angående Abelvær skole, for å avklare videre drift eller en formell nedleggelse.

Kirsti S. Fjær

Oppvekst og kultursjef i Nærøy

Beslagla førerkort

onsdag 23:47

Snart kan Sørlie også vigsle

Nyheter Formannskapet i Nærøysund behandlet tirsdag om vigselsretten som har vært for Vikna og Nærøy skal videreføres i den nye kommunen. Det betyr at kommunedirektøren kan, i tillegg til... onsdag 21:27

LysVåken i begge sentrumskirkene

Kultur Har du lyst til å være sent oppe i kirka? Nå er det snart klart for årets LysVåken. onsdag 14:46

Klare for ny UKM

Kultur onsdag 11:52

22. januar: Været roer ned litt i dag

Nyheter Politiet har ingenting å melde fra i natt i ytterdistriktet. Det blir en god del roligere på værfronten i dag i distriktet. Lite til ingen vind, noen få millimeter nedbør og en... onsdag 09:00