Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Prosjektleder Øyvind Barland fra hovedentreprenør Birger Pedersen AS, anleggsleder Erik Pedersen, byggeleder fra Norconsult Roald Haugen og Bjørn Endre Buvarp, representant fra byggherren, .

- Alt går etter planen

Framdriften når det gjelder byggingen av nye Rørvik kirke går helt etter planen. Bygget er nå tett, og det jobbes for fullt både utvendig og innvending. Totalt er det 12 personer som har sitt daglige arbeid på kirkehaugen. Vi tok turen innom for å få en omvisning i det som skal bli Rørviks nye praktbygg.

Nyheter · Publisert 14:47, 21 mai 2019

Byggearbeidet startet i november i fjor og er anslått å være ferdig i november i år. Arbeidet har gått jevnt og trutt siden oppstarten på kirkehaugen, og nå begynner bygget å ta form.

– Det er en enestående gjeng med svært løsningsorienterte folk vi har her. Vi har hatt en god tone fra dag én. Jeg er så fornøyd, og det er rett og slett en fryd å være en del av prosessen, sier leder i Vikna kirkelige fellesråd, Bjørn Buvarp, som har bare lovord å komme med om prosjekt- og byggeledelse.

Nå jobbes det over alt både inne i kirka og utenfor, og prosjektleder Øyvind Barland fra hovedentreprenør B. Pedersen AS føler de har kontroll på det meste.

– Vi mener vi er godt i rute ja, sier Barland og legger til at dette faktisk ikke er den første kirka det tradisjonsrike firmaet har bygd. Riktignok er den mange år siden, men firmaet satte i 1958 opp en kirke på Svalbard.

Går etter planen

Også økonomisk går alt etter planen.

– Det er ingen ting per nå som tilsier at vi skal få noen sprekk, sier Buvarp og legger til at parallelt med at bygget tar form så jobber en kunstgruppe med utsmykking og ulike detaljer, som blant annet hva som skal brukes av gjenstander fra den gamle kirka. Disse vil få plass på kirketorget, som er det første man kommer inn i når man entrer kirka.

Kirkebygget skal for øvrig dekkes med 1000 kvadratmeter med glass. Innpreget i glasset vil det være motiv med inspirasjon hentet fra tidligere kirker i Rørvik.

Når det gjelder fondveggen vil den gå helt fra gulvet og opp i taket. Den er det Tor Lindsrup som har utformet. Det jobbes også med å få midler til et permanent lydanlegg, og stolaksjonen ruller og går, så det jobbes på mange områder for tiden.

Innholdsrik kirke

Vi får omvisning rundt i de ulike delene av kirka og får se det som skal bli kontor for kirkens ansatte, sakristi, kjøkken, toalett, garderobe, flerbruksrom, kirketorg og mer til. Dette er ingen stor kirke, men at den blir innholdsrik er det vel liten tvil om. Og høyt oppe i kirketårnet skal klokka fra gamle Rørvik kirke ringe inn til messe - etter planen om et halvt års tid.

Stanser UNO X-planene

tirsdag 21:23

Ramstad uenig med Magnus Carlsen

Nyheter Magnus Carlsen er villig til å bruke opp mot en halv million kroner på å få vedtatt en omstridt bettingavtale i sjakkforbundet. Vegard Ramstad fra Kolvereid er svært skeptisk til... tirsdag 15:32

Har Fido og Pus papirene i orden?

Nyheter Skal du ha med deg hunden din på ferie over landegrensen? Stadig flere velger å gjøre det. Det betyr også at det er en god del ekstra ting du må huske på. tirsdag 13:30

Planlegger videre fiberutbygging

Nyheter Fiberutbyggingen har startet opp i områdene Terråk, Helstad og Bindalseidet. Det jobbes nå med planen for videre utbygging av fiber i Bindal. tirsdag 12:11