Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Senterleder Kjell Skjevelnes har nå nok avtaler på plass til at byggingen av det som vil bli regionens største kjøpesenter. I løpet av høsten begynner byggearbeidet, og til påske 2020 skal senteret åpne opp og beboerne i de 30 leilighetene kan flytte inn.

Alt klart for byggestart

Før helgen falt de siste brikkene på plass for utbyggingen av nye Amfi Rørvik. Utbyggerne har avtale om utleie av rundt 75 prosent av butikkarealet og salg av 60 prosent av leilighetene. I september/oktober startet byggingen på det som antakelig blir tidenes største utbygging i Ytre Namdal.

Nyheter · Publisert 10:35, 11 jul 2018

Totalt vil utbyggingen av rundt 5000 kvadratmeter kjøpesenter og tretti leiligheter koste 208 millioner kroner.

– Det er så vidt jeg vet det største byggeprosjektet som har vært i Ytre Namdal, forteller senterleder Kjell Skjevelnes ved Leiasenteret i Rørvik. Byggeprosjektet bærer navnet Amfi Rørvik, og det er ennå ikke bestemt om senteret skal hete dette når det er ferdig eller om det skal fortsette å hete leiasenteret. Det som nå er bestemt er at det blir gjennomført en utbygging. Kjell Skjevelnes forteller at før helga så falt de siste brikkene på plass med enda en leiekontrakt i forretningsdelen av bygget. Det har vært sagt at minst 75 prosent av butikkarealet måtte være kontraktsfestet og 60 prosent av leilighetene måtte være solgt før bygging kunne ta til. Begge deler er nå på plass. 18 av de total 30 leilighetene er solgt og nå er også tre fjerdedeler av butikklokalet utleid.

Dobling av areal og butikker

Skjevelnes vil foreløpig ikke avsløre hvilke butikker som skal inn i senteret, men han mener at de vil få til en god miks av forretninger. I dag er det tretten forretninger i Leiasenteret.

– Når alle butikkene er på plass så vil vi ha mellom 25 og 30 butikker, altså en dobling fra i dag, forteller Kjell Skjevelnes. Utbyggingen av seneret vil også gi en fordobling av butikkarealet fra dagens 5000 kvadratmeter til 10 000 kvadratmeter. Senteret vil være i to etasjer. første etasje vil bli delt på hver sin side av Strandgata. Andre etasje vil ha et sammenhengende handelsområde med en bred bro over bilveien. Denne broen vil ha butikker på hver side, slik at det for kunden oppleves som et helhetlig handleområde. Kjell Skjevelnes forteller at de butikkene som skal flytte inn i senteret er en blanding av hele nye butikker i regionen og eksisterende konsept som skal flytte inn.

Åpner til påsken 2020

Det er Rørvik Eiendom AS som står for utbyggingen av Amfi Rørvik. Dette selskapet eies av Coop Midt-Norge SA og Amco AS. Sistnevnte selskap eies blant annet av Amfi-kjeden, som er Norges største kjøpesenterekjede. Kjell Skjevelnes sier at de har fått god støtte fra Amfi-systemet i utviklingen av et nytt kjøpesenter. Deres kunnskap har vært viktig i dette arbeidet med å få til et nytt stort kjøpesenter i Rørvik.

Målet er at senteret skal kunne åpne dørene til påskehandelen 2020. Da satser Kjell Skjevelnes på at alt butikkareal skal være utleid og at de siste leilighetene er solgt.

– Det er ofte sånn at folk bestemmer seg ikke for å kjøpe leilighet før de ser at begynner å skje noe på tomta, sier Skjevelnes. Byggestart blir i løpet av september eller oktober, og det er altså planlagt halvannet års bygging. Det er trondheimsbaserte Hent AS som skal stå for byggingen av senteret og leilighetene.

I tillegg til to etasjer med kjøpesentert og to etasjer over der med leiligheter vil det nye bygget også ha en parkeringskjeller med plass til 58 biler.

Når de tretti leilighetene er solgt så vil Coop Rørvik Eiendoms netto investering være på 89 millioner kroner.

Litt forsinket

Når byggingen nå tar til så er det et par år senere enn opprinnelig planlagt, en del arbeid med avklaring av tomtespørsmålet har bidratt til forsinkelser.

Det er rundt ti år siden Coop Rørvik Eiendom kjøpte nabotomten, som fram til da hadde huset Høylandet Auto. De planene som daværende Coop Rørvik hadde var langt fra så omfattende som det som nå skal realiseres. Selv om forholdene i både leilighetsmarkedet og i handelsnæringen har endret seg noe siden planen ble lansert så har utbyggerne stor tro på konseptet, og de mener at dette vil bli et viktig tilskudd til handelsnæringen og bolysten i Ytre Namdal.

– Vi har 11 500 personer i Ytre Namdal handelsdistrikt. Vi bruker å sammenligne oss med Sør-Helgeland, som er et omtrent like stort område, og vårt senter vil bli ganske likt det nye havnesenteret i Brønnøysund, forteller Kjell Skjevelnes, som tror når flere nye kjeder etablerer seg i det nye kjøpesenteret så vil det generelt bidra til mindre handelslekasje ut av ytterdistriktet. Målet er at butikkene i senteret skal til sammen ha en årlig omsetning på 300 millioner kroner. Senter blir dermed også en betydelig arbeidsplass når det står ferdig.

Stolt bilutleier med god vekst

Namdal Bilutleie opplever god vekst, og er kåret til årets Gazelle fra Hertz Norge. Fredrik Nyström, som er ansvarlig for bilutleie i Rørvik mener det sterke næringslivet i Ytre... torsdag 13:11

Ønsker at kommunen skal ta over gatelysene

Rundt om i Nærøy kommune driftes gatelys av ungdomslag, lyslag og andre lag og foreninger. Nå vil Arbeiderpartiet i Nærøy at kommunen skal ta over lysene og driften av de. torsdag 12:11

Vil lose ungdom på veien videre

30. juli startet Malin Holm Gangstø sin funksjon som ungdomslos. Hun ønsker å opprette kontakt med bindalsungdom i alderen 16-23 år for å bli kjent, og kunne være en støttespiller... torsdag 09:10
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære