Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det er åpnet for fritt fiske med stang og snøre ved Oksbåsen: I tillegg til at fangst kan beholdes, loves 300 kroner i dusør for hver fettfinne som leveres inn til SinkabergHansen.

Åpnet for fritt fiske etter lakserømming

Det er åpnet for fritt fiske med stang og snøre for fritidsfiskere etter rømmingen av laks på lokalitet Oksbåsen. I tillegg har et 70 fots fiskefartøy gått igang med gjenfangst. Det gis en dusør på 300 kroner per laks man klarer å fange i tillegg til at man får beholde laksen.

Nyheter · Publisert 21:19, 8 jul 2019

– Fisk som rømmer permanent er det siste vi ønsker. Derfor håper vi at både en innleid aktør, samt så mange fritidsfiskere som mulig, vil redusere antall laks på avveie, sier konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen i en pressemelding. Mandag ettermiddag satte et yrkesfartøy på 70 fot garnlenker rundt lokaliteten. Totalt har denne båten 180 garn tilgjengelig. Videre er det åpnet for fritt fiske med stang og snøre fra fritidsbåter. Karakteristisk for Oksbåsen er stor dybde under anlegget (mer enn 400 meter), samt at det også er brådypt inne ved de steile fjellsidene som omgir fjorden.

Dusør til fritidsfiskere

Den rømte fisken veier i snitt 2,6 kilo, og er helt frisk og velegnet til konsum. Fritidsfiskere som fanger laks i nærheten av anlegget tilbys 300 kroner i dusør for hver av den velkjente fettfinnen på ryggen de leverer inn som dokumentasjon.

Mottak av fettfinner kan skje på Helstad kai som SinkabergHansen disponerer. Denne ligger om lag 12 kilometer fra Oksbåsen i retning Terråk.

Håper mange deltar

– Midt i denne ulykkelige hendelsen håper vi at flest mulig vil delta i gjenfangsten, sier Svein-Gustav Sinkaberg.

Umiddelbart etter at hendelsen ble oppdaget, iverksatte personellet ved lokaliteten egen prosedyre ved rømming: Denne innebærer blant annet beredskapsnot som tetter hullet og utsett av gjenfangstgarn, samt kontroll og observasjon med ROV (undervannsrobot).

Lovlydige bilister

mandag 14:53

Lover godvær til elgjakta

Nyheter Nå ligger det ei uke med godvær foran oss. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl har gode prognoser for elgjegerne som snart strømmer ut i skogen på elgjakt, og oss andre i... søndag 18:04

Kåret til Norges beste hagelag

Kultur Ottersøy og omegn Hageselselskap med leder Anne Lise R. Arntsen, fikk tildelt den høythengende nasjonale utmerkelsen Hagekulturprisen under Sopin-festivalen på lørdag. søndag 09:00