Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Bindal sykehjem er under ombygging og skal stå ferdig til høsten. Da skal også det nye røntgenrommet tas i bruk.

Bindal får sitt eget røntgenrom

Bindal kommune har investert nærmere 600 000 kroner for å tilrettelegge et rom for røntgenundersøkelser. Det blir disponibelt for HF Nord-Trøndelag i løpet av høsten. Dette spesiallagede rommet har utstyret som trengs for å gjennomføre avtalte røntgenundersøkelser.

Nyheter · Publisert 13:38, 5 aug 2021

Dette nye tilbudet får plass på Bindal helsetun, som blir det nye navnet på det tidligere Bindal sykehjem. Røntgenrommet er kledd med gipsplater som har blyinnhold, det har en egen blyholdig dør og en mobil skjermvegg. Kommunen har kjøpt inn utstyr som
veggbucky og «flytende» pasientbord. Selve røntgenundersøkelsen utføres av fagpersoner fra helseforetaket som bringer med seg en mobil røntgenmaskin.

Oppgradert tilbud

Dette vil være til stor nytte for alle innbyggere som trenger en røntgenundersøkelse. Tilbudet med mobil røntgenundersøkelse "OnCall" har vært tilgjengelig ei tid, men da rettet mot eldre hjemmeboende, sykehjemspasienter og for beboere i omsorgsbolig.

Denne nye løsningen heter "OnSite" og inkluderer alle polikliniske pasienter i Bindal. Fastlegen sender vanlig henvisning og pasienten vil bli innkalt til undersøkelse på Terråk og slipper å reise til Namsos. HF Nord-Trøndelag vil gjennomføre vanlig skjellettrøntgen gjennom dette tilbudet. Pasienter som er henvist til MR, CT eller ultralyd må fremdeles dra til Namsos.

Etter avtale

– Røntgenbildene sendes direkte til Sykehuset Namsos og blir beskrevet av radiologene. Dette gjelder avtalte røntgenundersøkelser. Et eksempel kan være at brekker man ei arm så må man fremdeles ta turen til Sykehuset i Namsos, men man kan få kontrollert bruddet i etterkant i Bindal ved å få en timeavtale med mobil røntgen. Rommet er nylig ferdigstilt, og røntgenbenken er på tur nå, opplyser innleid konsulent Arne Bangstad.

Bindal blir dermed den tredje kommune i opptaksområdet til Sykehuset Namsos som anskaffer et slikt røntgenrom. Lierne kommune og Nærøysund kommune har tilsvarende rom.

På fremsiden nå
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09