Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Frank Øren (fra venstre) i Midt-Norsk Havbruk og Per Anton Løfsnes i Bjørøya utvider og forsterker den mangeårige samdriften, når Bjørøya Holding AS kjøper seg inn i det tidligere MNH-eide Osan Settefisk AS. Styreleder i Osan Settefisk AS, Roald Dolmen, mener det utvidede eierskapet er viktig for laksekameratenes felles smoltstrategi.

Bjørøya går inn i Osan Settefisk AS

Midt-Norsk Havbruk og Bjørøya forsterker det mangeårige samarbeidet når Bjørøya går inn som medeier i Osan Settefisk AS.

Nyheter · Publisert 13:19, 11 jul 2019

Midt-Norsk Havbruk AS (MNH) og Bjørøya AS har gjennom mange år hatt samdrift på matfiskproduksjonen. Nå forsterkes det formelle partnerskapet til også å omfatte produksjon av settefisk. Den 9. juli signerte partene avtalen som sikrer Bjørøya Holding AS 34 prosent av aksjene i tidligere MNH-eide Osan Settefisk AS. Dette skjer gjennom utstedelse av nye aksjer i Osan Settefisk AS.

Samdriftspartenes tilgang til settefisk er samtidig samlet i ett selskap, etter at Osan Settefisk AS har overtatt alle MNHs aksjer i Flatanger Settefisk Holding AS – som eier Flatanger Settefisk AS. De to settefiskanleggene med en samlet produksjonstillatelse på 15 millioner smolt blir sentrale i partnerskapets smoltstrategi.

- Vi har hatt samdrift siden 2005, og for oss er det viktig å sikre smolt av riktig størrelse og kvalitet. Vi trenger større smolt fremover og da det riktig av oss å gå inn i Osan, sier Per Anton Løfsnes som er konsernsjef i Bjørøya Holding AS til Ytringen.

Samdriften MNH og Bjørøya får nå felles tilgang til smolt fra anleggene i både Flatanger og Nærøy. Det tettere samarbeidet om settefisk er en naturlig utvikling av selskapenes mangeårige samarbeid om matfiskproduksjonen.

Osan Settefisk AS investerer nå om lag 275 millioner kroner i første byggetrinn på et nytt, moderne resirkuleringsanlegg. Første innlegg av rogn i RAS-anlegget skjer i løpet av høsten. Det utvidede eierskapet legger godt til rette for et byggetrinn to med en samlet produksjonskapasitet på 2.000 tonn på land med muligheter for produksjon av storsmolt på 800 gram.

Må ta totalgjelden på alvor

Ytring Av Knut Sandersen Når den nye kommunen er operativ fra nyttår så starter den opp med en lånegjeld på svimlende 1.338.543.000 kroner. Det er en mørk sky som få av de folkevalgte så... lørdag 21:51

En dør inn til veiledning

Nyheter I løpet av sommeren vil alle som er over 65 år i Vikna kommune få en brosjyre i posten om hvilke muligheter som finnes til å få et mer aktivt liv som godt voksen. lørdag 19:25