Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Frank Øren (fra venstre) i Midt-Norsk Havbruk og Per Anton Løfsnes i Bjørøya utvider og forsterker den mangeårige samdriften, når Bjørøya Holding AS kjøper seg inn i det tidligere MNH-eide Osan Settefisk AS. Styreleder i Osan Settefisk AS, Roald Dolmen, mener det utvidede eierskapet er viktig for laksekameratenes felles smoltstrategi.

Bjørøya går inn i Osan Settefisk AS

Midt-Norsk Havbruk og Bjørøya forsterker det mangeårige samarbeidet når Bjørøya går inn som medeier i Osan Settefisk AS.

Nyheter · Publisert 13:19, 11 jul 2019

Midt-Norsk Havbruk AS (MNH) og Bjørøya AS har gjennom mange år hatt samdrift på matfiskproduksjonen. Nå forsterkes det formelle partnerskapet til også å omfatte produksjon av settefisk. Den 9. juli signerte partene avtalen som sikrer Bjørøya Holding AS 34 prosent av aksjene i tidligere MNH-eide Osan Settefisk AS. Dette skjer gjennom utstedelse av nye aksjer i Osan Settefisk AS.

Samdriftspartenes tilgang til settefisk er samtidig samlet i ett selskap, etter at Osan Settefisk AS har overtatt alle MNHs aksjer i Flatanger Settefisk Holding AS – som eier Flatanger Settefisk AS. De to settefiskanleggene med en samlet produksjonstillatelse på 15 millioner smolt blir sentrale i partnerskapets smoltstrategi.

- Vi har hatt samdrift siden 2005, og for oss er det viktig å sikre smolt av riktig størrelse og kvalitet. Vi trenger større smolt fremover og da det riktig av oss å gå inn i Osan, sier Per Anton Løfsnes som er konsernsjef i Bjørøya Holding AS til Ytringen.

Samdriften MNH og Bjørøya får nå felles tilgang til smolt fra anleggene i både Flatanger og Nærøy. Det tettere samarbeidet om settefisk er en naturlig utvikling av selskapenes mangeårige samarbeid om matfiskproduksjonen.

Osan Settefisk AS investerer nå om lag 275 millioner kroner i første byggetrinn på et nytt, moderne resirkuleringsanlegg. Første innlegg av rogn i RAS-anlegget skjer i løpet av høsten. Det utvidede eierskapet legger godt til rette for et byggetrinn to med en samlet produksjonskapasitet på 2.000 tonn på land med muligheter for produksjon av storsmolt på 800 gram.

Lovlydige bilister

mandag 14:53

Overtar som eneeier i AQS

Nyheter Gjennom sitt selskap Fanøyskjæret AS, kjøper Ove Løfsnæs NTS ASA sin aksjepost i AQS på 23 prosent og blir dermed eneeier. mandag 09:36

Lover godvær til elgjakta

Nyheter Nå ligger det ei uke med godvær foran oss. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl har gode prognoser for elgjegerne som snart strømmer ut i skogen på elgjakt, og oss andre i... søndag 18:04