Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Coop Kolvereid gjør strukturendringer –klargjør for fusjon med Coop Midt-Norge

Marit Dille fratrer sin stilling som daglig leder i Coop Kolvereid. Dette er et ledd i arbeidet mot en fusjon med Coop Midt-Norge.

Nyheter · Publisert 23:35, 22 mai 2019

Styret i Coop Kolvereid har i dag akseptert oppsigelsen fra daglig leder. Marit Dille fratrer formelt høsten 2019.

Oppsigelsen er en av flere strukturelle endringer styret i Coop Kolvereid gjør i forbindelse med planene om å fusjonere Coop Kolvereid inn i Coop Midt-Norge. Dette kommer fram av en pressemelding fra Coop. Mulighetsstudiet som er forløper til en fusjonsprosess har pågått siden forrige ordinære årsmøte våren 2018. Resultatet fra denne studien vil avgjøre om det er grunnlag for fusjon. Et endelig vedtak om fusjon vil besluttes i ekstraordinært årsmøte høsten 2019.

– Nesten like lenge som jeg har vært daglig leder for Coop Kolvereid, har det vært klart at jeg ikke skal være det så lenge. Mulighetsstudiet er nå kommet så langt, at det er naturlig tidspunkt for meg å fratre, sier Marit Dille.

Dille har vært formelt ansatt som daglig leder i Coop Kolvereid siden 1. juli 2017, etter at hun ble konstituert i stillingen i februar samme år. Styreleder i Coop Kolvereid, Odd-Steinar Olsen, sier Marit Dille har vært viktig i den pågående prosessen, som ender med at hennes egen stilling forsvinner.

– Marit Dilles lederskap har vært avgjørende for at prosessen mellom en liten aktør som oss og store Coop Midt-Norge er blitt opplevd som ryddig, sier Olsen.

Gjør flere endringer

Fram til endelig fratredelse vil Dille jobbe med å legge til rette for gjennomføring av fusjonen med Coop Midt-Norge. Stillingen som daglig leder i Coop Kolvereid vil ikke bli lyst ledig.

– Vi får nå en glidende overgang i forhold til lederstrukturene i det fusjonerte selskapet, hvor de lokale butikksjefene vil få mer ansvar, sier Dille.

Som et ledd i fusjonsforberedelsene jobber styret med salg av aksjene i Ytre Namdal Elektromarked AS, selskapet som i dag drifter POWER på Kolvereid.

Det er samtidig klart at Coop Kolvereid slår sammen butikkene Soria Moria og Eurosko. Den nye butikken får tilhold i varehusets hovedetasje. Før jul blir det dermed frigitt lokaler til nyetableringer i kjelleretasjen.

Innovasjon og politikk

Marit Dille vil fra 1. august gå tilbake til sin tidligere arbeidsgiver Mekon AS, som forrige helg offisielt åpnet sine nye lokaler med Teknologidag på Purkholmen industripark i Ottersøy. Dille eier 10 prosent av aksjene i bedriften som utvikler og lager innovasjonsprodukter til fiskeri- og havbruksnæringen.

Marit Dille stiller også som Høyres ordførerkandidat ved det første historiske valget til nye Nærøysund kommune.

Stanser UNO X-planene

tirsdag 21:23

Ramstad uenig med Magnus Carlsen

Nyheter Magnus Carlsen er villig til å bruke opp mot en halv million kroner på å få vedtatt en omstridt bettingavtale i sjakkforbundet. Vegard Ramstad fra Kolvereid er svært skeptisk til... tirsdag 15:32

Har Fido og Pus papirene i orden?

Nyheter Skal du ha med deg hunden din på ferie over landegrensen? Stadig flere velger å gjøre det. Det betyr også at det er en god del ekstra ting du må huske på. tirsdag 13:30

Planlegger videre fiberutbygging

Nyheter Fiberutbyggingen har startet opp i områdene Terråk, Helstad og Bindalseidet. Det jobbes nå med planen for videre utbygging av fiber i Bindal. tirsdag 12:11