Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Ungdommer fra Nærøy og Bindal deltok på 4H-leir i Danmark.Bak fra v. Kris Håvard Lona Rosenvinge (Gravvik 4H), Andrea Bruvoll (Hatten 4H), Kristine Lian (Hatten 4H), Marie Laugen (Foldereid 4H), og Ingeborg Elise Aune (Hatten 4H) Foran fra v. Odd Erik Wahl (Lauga 4H), Ine Haug (Foldereid 4H), Caroline Annie Jensen (Lauga 4H), Siril Jensen (Lauga 4H), Astrid Margrethe Myrvang (4H Trøndelag/NTAK), Oda Martine Dahlberg Myrvang (Hatten 4H), Jens Markus Myrvang (Hatten 4H). Foto: Håkon Rønvik

«Dejlig» å være trønder på Bornholm

120 4H-ere og ni ledere fra Trøndelag deltok på Nordisk leir den siste uka i juli. Den ble fylt med gode opplevelser, aktiviteter og nye bekjentskaper.

Nyheter · Publisert 14:30, 9 aug 2019

Fra 20. til 27. juli samlet over 1000 4H-ungdommer seg til årets store høydepunkt – Nordisk leir i på Bornholm i Danmark. Nordisk leir arrangeres annet hvert år og nå var Danmark vertskap.

Fra seks land

4H-leiren er en sosial, aktiv og morsom uke som samler 4H-ungdommer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland der deltakerne er fra 14 år og oppover. I år hadde også deltakere fra 4H i Latvia og Estland blitt invitert.

Leiren var i nærheten av tettstedet Østermarie, øst på den danske ferieøya Bornholm, som ligger i Østersjøen mellom Sverige og Polen. Øya har ca. 40 000 innbyggere. For å komme dit kjørte vi buss ned til Ystad i Sverige for å ta ferje over til øya.

Grønt tema

Temaet for leiren var «Community across Borders», som handler om at hele verden bør stå sammen og bygge et samfunn på tvers av landegrensene for å gjøre verden til et tryggere og hyggeligere sted for alle.

Leiren var fylt med kjekke aktiviteter og turer som middelaldersenter, rovfuglshow, seiltur til Christiansø, fotballgolf, fornøyelsespark, museumsbesøk, rappellering og kubonde for en dag blant annet. På kveldstid var det underholdning fra alle land/fylker og et Dj-show fra scenen der alle var kledd i grønt.

Bodø neste år

Volleyballturnering er fast i leirprogrammene og også ved årets nordiske leir ble dette en suksess for trønderne. Vi stilte sterkt med flere lag i både medlemsklassen og alumnklassen, men det var i alumnklassen at Trøndelag både tok 3. plass og kunne også krones Nordiske mestere da Trøndelag vant mot Buskerud i finalen.

Uken på Bornholm er en av de raskeste ukene i året, men også den morsomste i 4H sammenheng. Nå er det bare å glede seg til neste års leir. Da er landsleir i Norge og leiren vil finne sted i Nordland, nærmere bestemt Bodø.

Vi kan i denne omgang se tilbake på en fantastisk leir og retter en takk til arrangørene fra Danmark. Det er dejlig å være trønder på Bornholm!

– Dæven, 4 millioner rett før jul.

Helg Jula kom tidlig i år for tre nordmenn som alle fikk 4,6 millioner kroner i en tidlig julepresang fra Norsk Tipping. En av dem er fra Bindal. lørdag 22:01

Kolvereid med sliteseier over Sandnessjøen

Sport Det ble en tett kamp mellom Kolvereid og Sandnessjøen i lørdagens oppgjør i Nærøyhallen. Gode keepere og sjansesløseri gjorde det spennende til siste minutt. lørdag 20:17

Historisk ordfører

Helg lørdag 09:17