Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Illustrasjonbilde fra MNH sitt anlegg i Eiterfjorden Foto: Knut Sandersen

Dette skjedde på Djuptaren

- Hendelsesforløpet der en arbeider falt i sjøen på MNHs lokalitet Djuptaren søndag 30. juni, er nå klarlagt, heter det i en pressemelding fra Midt-Norsk Havbruk.

Nyheter · Publisert 12:38, 12 jul 2019

Midt på dagen søndag 30. juni falt en mann i sjøen under ordinært røkterarbeid på Midt-Norsk Havbruks (MNH) lokalitet Djuptaren på Vikna. Mannen, som var innleid fra vår mangeårige og gode samarbeidspartner Bjørøya Fiskeoppdrett AS, ble plukket opp etter om lag 20 minutter i sjøen. Han var da nedkjølt og ble fløyet til sykehus. Mannen var ellers uskadd, og er tilbake i jobb.

LES: Mann lå tyve minutter i sjøen

- MNH er svært glad for at fall i sjø-hendelsen fikk et lykkelig utfall. For oss var dette en svært alvorlig hendelse, som vi har gått grundig gjennom sammen med politi og Arbeidstilsyn. Hendelsesforløpet er nå klart, forteller daglig leder Frank Øren i MNH.

– Søndag 30. juni utførte to arbeidere ordinære røkteroppgaver ved vår matfisklokalitet Djuptaren sørvest i Vikna kommune. Da mannen falt i sjøen, var han alene ute på merden. Den andre var på fôrflåten. Begge arbeiderne hadde gjennomgått opplæring i MNHs HMS-prosedyrer. Det er i etterkant av hendelsen avdekket brudd på våre prosedyrer om alenearbeid og bruk av verneutstyr. Mannen som falt i sjøen skulle ifølge prosedyrene ikke ha vært alene ute på merden, og skulle brukt flytevest med sikringsradio og «fall i hav»-varsling, sier Øren.

– Til tross for dette, fikk hendelsen godt utfall takket være rask respons fra MNHs interne ressurser. Som følge av denne alvorlige hendelsen, intensiverer vi fokus på MNHs arbeidsprosedyrer og beredskap. Samtidig ser vi hvor avgjørende den interne ulykkesresponsen er. MNH kommer derfor til å trene videre på tidlig varsling og rask internrespons, sier Øren i en pressemelding.

MNH investerte for om lag ett år siden 800.000 kroner i nye sikrings-radioer med «fall i hav»-varsling. MNHs radioer er også koblet sammen med radiosambandet til Bjørøya Fiskeoppdrett. Selskapene har samdrift på lakseproduksjon på Namdalskysten.

Etter hendelsen er både politi og Arbeidstilsynet koblet på saken. MNH har stilt all tilgjengelig informasjon til disposisjon. Politiet har ikke avsluttet sin etterforskning. Arbeidstilsynet har muntlig gitt gode tilbakemeldinger på MNHs raske respons, men er ikke ferdig med sin endelige rapport.–

Smekkfullt på konsert med Medina & Co

Kultur Torsdag kveld valfartet folk til Nærøy kulturhus. Julekonsert med Chris Medina viste seg å være en innertier for de som jaktet på litt julestemning. torsdag 21:46

Fest trampoliner og andre løse gjenstander. Nå blåser det opp.

Åpen Det er meldt om sterke vindkast fra i kveld og utover torsdag formiddag. onsdag 12:34