Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Varaordfører Terje Settenøy har vært reporter for å sette lokalt fokus på TV-aksjonen og plastsøppel i havet. Blant de som har fått besøk er John Einar Løkkhaug i Oppdretternes Miljøservice som de siste årene har ryddet mange tonn med søppel langs strandlinjen i Ytterdistriktet.

Digital innsamling for et renere hav

På grunn av koronaepidemien er årets TV-aksjon digital. Ingen ringer på hjemme hos deg på søndag 18. oktober, men du kan gi støtte gjennom de som har registrert seg som digital bøssebærer. Nærøysund markerer også aksjonen med en egen videoserie.

Nyheter · Publisert 09:11, 13 okt 2020

TV-aksjonen 2020 har navnet «Et hav av muligheter» og hovedfokuset er på rydding av plast i havet. Nærøysund er den kommunen i landet med lengst kystlinje, og derfor er det naturlig at man også her engasjerer seg sterkt aksjonen. «Et hav av muligheter» fokuserer i stor grad på rydding i de områdene der plastforsøplingen er størst, det vil si i Sørøst-Asia, men ettersom alt i havet henger sammen vil rydding av verdenshavene og forebygging av forsøpling også ha betydning for oss, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Skal redusere plastmengden

Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Det er anslått at i verdens hav finnes det rundt 150 millioner tonn med plast. Dette truer både dyrelivet i havet og naturen for øvrig. De senere årene har det vært økt fokus på problemet med plast i havet og dette intensiveres med TV-aksjonen.Det er WWF som står for innsamlingen, og de har som mål at det skal være null plast på avveie innen 2030. Pengene skal gå til både innsamling av plast og tilrettelegging for bedre avfallssystemer som skal forhindre at plast og annet avfall kommer ut i naturen.

Lokal markering på video

Ettersom det ikke blir ordinær bøsseinnsamling i år er kommunene oppfordret til å sette ekstra fokus på TV-aksjonen. Nærøysund kommune har i den anledning laget en serie med videoreportasjer. Varaordfører Terje Settenøy debuterer som reporter og reiser rundt i kommunen for å snakke med folk om plast og plastforurensning. Blant annet er noen av kommunens øvrige kommunepolitikere utfordret til å fortelle om sine hjemplasser og hvordan plast fra havet dukker opp der. Det er også næringsaktører i Nærøysund som har tatt tak i plastutfordringen og jobber med dette i stor skala. De har også fått besøk av varaordføreren. Serien vil vises på kommunens facebookside og her på hjemmesiden i uken fram mot TV-aksjonen.

Bli digital bøssebærer

Ettersom det ikke er en ordinær dør-til-dør-aksjon i år så oppfordres alle som kan og vil til å bli digital bøssebærer. Dersom du vil bli digital bøssebærer kan du melde deg på blimed.no. Da får du din egen bøsse som du kan bruke for å utfordre venner, naboer, kollegaer og andre til å støtte aksjonen. Du kan registrere deg som bøssebærer helt fram til 1. november, men oppfordringen er å gjøre det så raskt som mulig.

Pop-konsert med ærverdig musikkforening

Kultur Rørvik Musikkforening hadde pop-konsert i Heimen på Rørvik mandag kveld, som en del av festivalen Vrimmel. tirsdag 10:47

Innsamlingsbeløpet halvert på Leka og i Bindal

Nyheter Årets TV-aksjon ble som følge av korona en digital innsamling. Nå viser tallene at det ikke slo helt an i distriktskommunene. Folk i mindre bygder og grender foretrekker fortsatt... mandag 08:49
Smånytt

Inspirasjonssamling i kirka

Notis Lørdag inviteres det til inspirasjonssamling i Rørvik kirke med blant annet visninger fra den digitale Trosopplæringskonferansen. Det blir også informasjon om bruk av kirka til... tirsdag 14:32

Torleif Flosand med utstilling

Notis – I forbindelse med vrimmelfestivalen, har vi vært så heldige å få Torleif Flosand til å stille opp med salgsutstilling i Norveg. Han stilte også ut bilder på høsten i fjor, der... mandag 18:52
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30