Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Prester, ordfører og kirkelige ansatte samlet: Bak fra venstre Jan Korssjøen, Svein Kåre Johansen, Donata Faustmann, Thor Lahnesskog, Brit Karin Theimann, Håkon Olauss Håkon Olaussen og Bjørn Endre Buvarp. Foran: Inge Kvernvik, Dan Ramstad, Herborg Finnset, Ann Kristin Avdem Grande, Amund Hellesø og Lars Halvar Nilssen.

En historisk dag da nye Rørvik kirke ble åpnet

En fullsatt kirke fikk være vitne til at det nye og moderne kirka i Rørvik ble vigslet søndag, og lovordene om det nye bygget var mange. Dette er første gang på mange tiår at en kirke er vigslet her i distriktet.

Nyheter · Publisert 14:40, 22 des 2019

Det var nok mange som satt med en klump i halsen da kirkeklokkene ringte inn til den aller første messe på snart åtte år i kystbyen. Det var biskop i Nidaros Herborg Finnset som sto for vigslingen mens kantor Dan Ramstad hadde det musikalske ansvaret.

- Dette er en gledens og festens dag. Nå er vi her faktisk. Dette er den største pakken i kalenderen. Vi ble ferdig til jul, og det ble nytt, fint og spennende , sa biskop Herborg Finnset. Hun håper i likhet med alle andre tilknyttet menigheten at kirka vil bli mye brukt i tiden framover.

- Dette skal bli et samlingspunkt for lokalsamfunnet. Vi står på terskelen til et nytt kapittel, sa biskopen.

Det er jobbet på spreng og alt var klart under åpningen. Også preludiumet og flere musikkstrykker under veis var av høy musikalsk kvalitet. Kantor Dan Ramstad hadde fått med seg både lokale musikere og fylkesmusikere til et orkester som var med på å sette prikken over i-en på en svært innholdsrik gudstjeneste.

Videre var Rørvik gospelkor med på å sette sitt preg på gudstjenesten. Det samme gjorde barna i Rørvik tween Sing.

Deltok gjorde dessuten alle distriktets prester, tidligere prest Jan Korssjøen og alle kirkelige ansatte. Prosten var også en selvfølgelig gjest. Det var ellers en rekke innbudte gjester på plass i benkeradene, men det var også mange andre som tok turen til kirka denne dagen. Faktisk så mange at flere måtte stå.

Etter at gudstjenesten var over tok kirkeverge Svein Kåre Johansen ordet og annonserte noe som svært få visste om. Han kalte fram kirketjener Inge Kvernvik og kantor Dan Ramstad som begge fikk utdelt KS-medaljen i sølv. Denne fikk de for å ha jobbet i menigheten i over 30 år.

På Ytringen sin Facebookside, kan du se gudstjenesten i sin helhet.

Senere samme ettermiddag var det klart for den aller første vielsen i kirka. Vi kommer tilbake med bilder også fra den begivenheten.

På fremsiden nå
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09