Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Leder av Bindalsiedet vel, Olaug Mikalsen og ildsjel Terje Bøkestad.

En ildsjel mottok sin velfortjente heder

På torsdag kveld var det folksomt i Skogtrøparken på Bindalsiedet. Da stilte store deler av bygda opp for å hedre Terje Bøkestad som ble tildelt hederen "årets ildsjel" for sin langvarige innsats for trivsel og bolyst i bygda.

Nyheter · Publisert 21:39, 9 sep 2021

Den landsdekkende bedriften Fjøssystemer delte for første gang ut midler fra Fjøssystem-fondet "Bygdeliv" i år. Dette er et fond som hyller positiv aktivitet i bygde-Norge. En komite hadde vurdert og behandlet 400 søknader om støtte. Men søknaden fra Bindalseidet Vel gjorde så godt inntrykk at Terje Bøkestad mottok den gjeveste prisen, som årets ildsjel.

Bøkestadvatnet, en perle

– Dette er en stor begivenhet for oss, og hovedårsaken til at vi er samlet her i Parken er at vi skal hedre en person som gir så mye ekstra, som kommer mange til gode. Du Terje var vårt forslag så du kan gjerne komme fram, innledet Olaug Mikalsen som er leder av den lokale velforeninga.

Hun referete fra en lang liste av aktiviteter som prismottakeren hadde vært innvolvert i opp gjennom årene. Mellom annet Kula idrettslag, Bindal fotball, klopplegging opp til Gunda-gammen og tilrettelegging på Storenget skistadion.

– Bare der har du lagt ned mer enn 1000 arbeidstimer. Du gjør det som er forventet og mer enn det. Den aller største perlen er Bøkestadvatnet. Du har lagt ned mye arbeid for å få vei opp til vannet, du har bygd stupebrett for badeentusiaster og ellers lagt alt til rette i dette området som er til fri disposisjon, sa Mikalsen som også kom med rosende ord for innsatsen Bøkestad hadde lagt ned da det ble bygd hall i tilknytning til privatskolen Bindalseidet skole.

En hedersmann

– En mann i bygda har omtalt deg på følgende måte, "En bedre mann i bygda finnes ikke. Terje er en hedersmann".

Prisen fra Fjøssystemer er på 40.000 kroner, og i tillegg fikk han et krus fra velforeninga som hadde et visdomsord som passet til anledninga.

Sambygdingene ga sin tilbakemelding i form av langvarig stående applaus og en rørt Terje Bøkestad takket for de gode ordene.

– Tusen takk, dette her er stort for den som kan bli rørt av ei halvgod værmelding. Det er vi som skaper bygda sjøl, og vi fortsetter med det, sa Terje Bøkestad.

Sang og musikk fra scenen

Arrangementet ble kalt Sommeravslutning i Parken, og det innebar at B-gjengen bidro med låter fra utescenen. Terje Bøkestad hadde forøvrig også vært en pådriver da denne scenen ble bygd for noen år siden. I tillegg bidro Charlotte Larsen med sang, og det ble servert kaffe og vafler. Det ble en verdig heder av en ildsjel og en fin avslutning av sommeren.

– Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, og jeg mener at det er viktig å legge til rette for trivsel i bygda. Begynner vi å tenke sånn at ingenting er vits i, da har vi tapt, sa Terje Bøkestad til Ytringen etter prisutdelingen.

På fremsiden nå