Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Magne Olav Aarsand Brevik, Hege Sørlie, Torunn Neerland, Camilla Vågan og Steinar Aspli diskuterte onsdag veien videre for kunstgalleriet.

Et steg videre mot kunstgalleri

Nærøy kommune/Nærøysund kommune hadde i dag sitt først formelle møte med initiativtaker til å skape et kunstgalleri i prestegården på Kolvereid, Magne Olav Aarsand Brevik. 19. august reiser en delegasjon fra kommunen til Oslo for å møte representanter for Opplysningsvesenets fond, som eier bygget.

Nyheter · Publisert 22:40, 10 jul 2019

Etter at det ble kjent at ildsjel Magne Olav Aarsand Brevik ønsker å dele en formidabel kunstskatt med fellesskapet og med ønsket plassering i prestegården på Kolvereid, har det vært flere samtaler mellom kommunen og Aarsand Brevik. Men onsdag inviterte ordfører Steinar Aspli til et formelt møte for å diskutere den videre prosessen med Brevik. Det kommer fram av en pressemelding fra kommunen.

På dette møtet var også prosjektrådmann Hege Sørlie og strategi- og samfunnssjef Camilla Vågan fra Nærøysund kommune, samt daglig leder Torunn Neerland fra Nærøy frivilligsentral.

Det har siden ideen kom opp vært arbeidet opp i mot Opplysningsvesenet fond, som er huseier, for å avklare muligheten for bruk av prestegården. Ordføreren har invitert seg til Oslo for å møte Opplysningsvesenets fond for å diskutere betingelser, og vil møte der sammen med representanter fra administrasjonen i Nærøy/Nærøysund kommune den 19.august.

Kommunen har også vært i kontakt med Museet Midt, med forespørsel om Kunstmuseet kan bidra i dette arbeidet, noe som det er gitt positive tilbakemeldinger om.

Det står i pressemeldingen at både Brevik og kommunen er opptatt av at alle skal få muligheten til å bidra i dette arbeidet, og det vil derfor bli invitert til en hagefest i forbindelse med Kolvereiddagene hvor Magne Olav vil informere om sin mangfoldige samling, og hvor alle kan komme med ideer til hvordan denne skatten kan forvaltes på best mulig måte.

- Dersom møtet med Opplysningsvesenets fond resulterer i mulighet for å leie bygget til en fornuftig pris, vil kommunen ønske å etablere et prosjekt som ser på organisering, drift og avtaler knyttet til det å forvalte og formidle en slik enestående kulturskatt, sier Camilla Vågan i Nærøysund kommune og legger til at på møtet signaliserte alle viktigheten av å bidra til å få dette til og at flere må involveres for å sikre denne muligheten for kommunen og regionen.

Løfter Sveli ytterligere fram i lyset

Kultur Forfatteren Arvid Sveli ville ha fylt 100 år i år, og i den forbindelse kan trioen Magne Olav Aarsand Brevik, Bjørn Peder Johansen og Trond Nilsen nå presentere forfatterens... fredag 10:13
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22