Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Magne Olav Aarsand Brevik, Hege Sørlie, Torunn Neerland, Camilla Vågan og Steinar Aspli diskuterte onsdag veien videre for kunstgalleriet.

Et steg videre mot kunstgalleri

Nærøy kommune/Nærøysund kommune hadde i dag sitt først formelle møte med initiativtaker til å skape et kunstgalleri i prestegården på Kolvereid, Magne Olav Aarsand Brevik. 19. august reiser en delegasjon fra kommunen til Oslo for å møte representanter for Opplysningsvesenets fond, som eier bygget.

Nyheter · Publisert 22:40, 10 jul 2019

Etter at det ble kjent at ildsjel Magne Olav Aarsand Brevik ønsker å dele en formidabel kunstskatt med fellesskapet og med ønsket plassering i prestegården på Kolvereid, har det vært flere samtaler mellom kommunen og Aarsand Brevik. Men onsdag inviterte ordfører Steinar Aspli til et formelt møte for å diskutere den videre prosessen med Brevik. Det kommer fram av en pressemelding fra kommunen.

På dette møtet var også prosjektrådmann Hege Sørlie og strategi- og samfunnssjef Camilla Vågan fra Nærøysund kommune, samt daglig leder Torunn Neerland fra Nærøy frivilligsentral.

Det har siden ideen kom opp vært arbeidet opp i mot Opplysningsvesenet fond, som er huseier, for å avklare muligheten for bruk av prestegården. Ordføreren har invitert seg til Oslo for å møte Opplysningsvesenets fond for å diskutere betingelser, og vil møte der sammen med representanter fra administrasjonen i Nærøy/Nærøysund kommune den 19.august.

Kommunen har også vært i kontakt med Museet Midt, med forespørsel om Kunstmuseet kan bidra i dette arbeidet, noe som det er gitt positive tilbakemeldinger om.

Det står i pressemeldingen at både Brevik og kommunen er opptatt av at alle skal få muligheten til å bidra i dette arbeidet, og det vil derfor bli invitert til en hagefest i forbindelse med Kolvereiddagene hvor Magne Olav vil informere om sin mangfoldige samling, og hvor alle kan komme med ideer til hvordan denne skatten kan forvaltes på best mulig måte.

- Dersom møtet med Opplysningsvesenets fond resulterer i mulighet for å leie bygget til en fornuftig pris, vil kommunen ønske å etablere et prosjekt som ser på organisering, drift og avtaler knyttet til det å forvalte og formidle en slik enestående kulturskatt, sier Camilla Vågan i Nærøysund kommune og legger til at på møtet signaliserte alle viktigheten av å bidra til å få dette til og at flere må involveres for å sikre denne muligheten for kommunen og regionen.

Må ta totalgjelden på alvor

Ytring Av Knut Sandersen Når den nye kommunen er operativ fra nyttår så starter den opp med en lånegjeld på svimlende 1.338.543.000 kroner. Det er en mørk sky som få av de folkevalgte så... lørdag 21:51

En dør inn til veiledning

Nyheter I løpet av sommeren vil alle som er over 65 år i Vikna kommune få en brosjyre i posten om hvilke muligheter som finnes til å få et mer aktivt liv som godt voksen. lørdag 19:25