Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Bård Hoksrud, Tommy Skatland som er fylkesleder Trøndelag FrP og Terje Settenøy. Foto: Privat

Får ikke flertall for gratis ferge

Transportkomiteen på Stortinget vender tommelen ned for forslaget fra FrP om å gjøre alle riks- og fylkesveiferge gratis. Det melder Frp i en pressemelding.

Nyheter · Publisert 13:31, 14 apr 2021

Stortingskandidat Terje Settenøy og Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet er skuffet over Arbeiderpartiet og Senterpartiet svikter landets kystsamfunn.

– Før påske lovet flere partier gratis eller billigere ferge. Nå har de vist sitt sanne ansikt, og gått mot FrPs forslag om å gjøre alle ferger på riksvei og fylkesveisamband gratis, sier FrPs transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud i en pressemelding.

Flertallet i transportkomiteen har i dag at de ikke ønsker å støtte FrP sitt forslag som vil gjøre det gratis for landets bilister å bruke fergesambandene. FrP blir derfor stående alene om forslaget om å gjøre alle fergene gratis fra 2022.

– Riks og fylkesveifergene er svært viktige for både folk og næringsliv, og særlig for de som er avhengige av å pendle med ferger i hverdagen. Kostnaden som kommer med å være avhengig av veistrekninger med fergesamband er betydelige. Jeg forstår ikke hvorfor Arbeiderpartiet vil straffe folk som bor i fylker der man er avhengig av ferge for å komme seg rundt, sier Terje Settenøy

– FrP mener fergene er en del av veien og skal være gratis for alle enten det er riksvei eller fylkesveisamband. På samme måte som bilistene ikke skal kreves for bompenger for å kjøre på en viss veistrekning eller gjennom en tunnel, skal de heller ikke kreves for feriepenger på samband som er del av riks- eller fylkesveinettet, heter det i meldingen.

Terje Settenøy mener fylkets innbyggere ikke skal straffes for at rødgrønne politikere rundt i fylkene setter opp fergeprisene.

– Senterpartiet har jo i landets kystfylker vært en pådriver for at fergene skal byttes ut og at dyrene utslippsfrie ferger skal settes inn på sambandene. Likevel har ikke de rødgrønne gjort noe for å redusere takstene på fylkessambandene. Til tross for at kommunesektoren har fått 35 milliarder kroner mer i frie inntekter etter regjeringsskifte i 2013m har de rødgrønne politikerne i fylkene ikke ønsket å bruke penger på å redusere fergepriser. Snarere tvert om. I en rekke fylker har vi de siste årene sett store prisøkninger på fergetakstene, sier Bård Hoksrud som er skuffet, men overrasket.

– Jeg fremmet tidligere i år et forslag i fylkestinget, med redusert pris på enkelte ferjestrekninger i fylket. Dette var for at vi skulle få et grunnlag å gå ut fra, når vi jobbet videre med å få ferjene gratis.

– Når jeg så Ap/Sp sin holdning i den saken, så overasker det ikke at de heller ikke nå støtter oss. Jeg ble oppriktig glad når Vedum og Støre snakket varmt billigere ferjer, og trodde at nå kunne vi endelig få flertall for dette, men så viser det seg at det bare var prat, sier Settenøy

Hederspris til Anne Laugen

Sport torsdag 09:50
På fremsiden nå
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Silja Remme-Lauten 5 år!

Kjentfolk torsdag 13:12

Hjertelig takk

Takk tirsdag 10:10
Rett fra levra

Nå får det jammen være nok

Kommentar mandag 09:32