Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Her overrekker daglig leder i Brauten Kolvereid, Bjørn Torgersen (t. v.) det første nøkkelsettet til Børre Aspmo fra Power Kolvereid. Petter Brauten (t. h.) synes det er artig at næringslivet er med fra dag en.

Første kunde på Kolvereid

På lørdag åpnet Kolvereids første nybilforretning. Flerfoldige nye biler hadde blitt stilt opp ved Brauten Bil avdeling Kolvereid. Der mange tok turen for å se.

Nyheter · Publisert 14:43, 6 aug 2018

I lokalene som sist ble bebodd av Autel AS er nå blitt en bilforrettning. Brauten Bil AS har utvidet med en ny filial. Fra før er de tilstede på Grong og Spillum. I helga startet de opp på Kolvereid.

Har gått raskt

Det har gått raskt i svingene fra ideen om å starte opp på Kolvereid først kom. Petter Brauten sier at de følte det var riktig tidspunkt å utvide til Ytre Namdal.

– Det er spennende når det blir en ny butikk og et nytt møtested man kan se på eller kjøpe seg en ny bil. Vi har holdt på lenge i Grong og på Spillum. Vi har mange kunder fra Ytre Namdal i de filialene. Så derfor tenkte vi at det burde være et sted i Ytre Namdal også. Slik at man kommer nærmere kundene sine, sier Petter Brauten.

En del helgearbeid

Den som skal drive Brauten Kolvereid i det daglige er Bjørn Torgersen. Han sier det har vært en travel tid opp mot åpningen.

– Alle vi som jobber her nå har hatt andre jobber under etableringen av dette. Så det har blitt en del sene kvelder og helger de siste månedene. Jeg har ikke lagt merke til det så godt, siden det har gått jevnt framover. Men det er kanskje noen bedre halvdeler som synes at det har blitt en del kveldsjobbing. Tanken om å starte her ble til i januar. Men det tok noen måneder før det ble fart i det. Nå i august er det mulig å kjøpe seg en helt ny bil her på Kolvereid, sier Torgersen.

Første dag i en butikk har som alltid kaker, kaffe og mye prat mellom de ansatte og de besøkende. Det tok ikke mange minuttene etter at de hadde åpnet før første prøvekjøring var i gang. Første bilsalg har ligget i kortene før åpningen, så de fikk også levert sin første bil på første dag.

Næringslivet først ut

Daglig leder i Power Kolvereid, Børre Aspmo har nemlig bestilt en ny firmabil. Den var ferdig foliert og klar for overlevering.

– Vi i Power Kolvereid og Coop Kolvereid mener at når vi først skal gjøre større kjøp og investeringer så skal det være så lokalt som mulig. Vi i Power trengte en ny bil, og da var det perfekt at Brauten startet opp her på Kolvereid. Folieringen og designet på bilen er utført av Bjørn H Design, så man kan si at vi holder oss lokalt, sier Børre Aspmo.

Torgersen sier at de har noe for en hver smak i butikken.

– Vi har biler for alle aldre. I hovedssak fører vi Opel, Hyundai og noen merker til. Men vi skal ha et slikt utvalg at man finner det man vil ha hos oss. Så det er bare å komme innom for å ta en prat, sier daglig leder i Brauten Kolvereid, Bjørn Torgersen.

Ytringen får ny nettløsning

I disse dager blir det åpnet for muligheten til lese alle saker i Ytringen Avis på nett. Det er nå helt i innspurten med å få på plass en operativ betalingsløsning for abonnenter.... mandag 15:11

Intens jobb for å klargjøre til skolestart

Digitalisering av både lærere og elever, skolebygging og nytilsatt administrasjon er elementer som må være på plass før et nytt skoleår tar til i Nærøy. Kommunen har valgt å... søndag 11:00

Enstemmig vedtak for industrikai

Bindal kommunestyre ble i onsdagens møte enige om å igangsette prosjektet med bygging av industrikai ved Brukstomta næringspark. Kommunen bidrar med 4 680 000 kroner i dette... lørdag 11:00
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg