Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det er full anleggsaktivitet langs hovedveien vest av Sandneskorsen Foto: Knut Sandersen

Har hentet inn 10 millioner til Kråmyra

Levanger og E6 har sitt Gråmyra. Lakseveg nord får Kråmyra. Nyetablerte Kråmyra AS har den siste måneden hentet inn 10 millioner kroner til å utvikle 70 dekar næringsarealer mellom Rørvik og Kolvereid.

Nyheter · Publisert 13:04, 3 okt 2019

Investeringsselskapene STT Invest AS og Selbøe Invest AS etablerte eiendomsselskapet Kråmyra AS så sent som 18. juli i år.

Les også: Næringnytt fra Nærøy

Selskapet sikret seg en 30 dekar stor tomt rett vest for Sandneskorsen, hvor Willy Hestø og Marius Hultgren har fjernet skog og SliteSterk AS nå driver med avdekking av berg. I neste uke starter bore- og sprengningsarbeidet opp.

– Tomten er en del av et til sammen 80 dekar stort område på nordsiden av Lakseveg nord (fylkesveg 770). Området var ferdig regulert som næringsområde av Nærøy kommune allerede i 2003, og er godkjent for oppføring av bygninger, verksteder og produksjonslokaler og lager med byggehøyde inntil 12 meter, samt oppstillingsplasser for kjøretøyer. forteller Øyvind Arne Sandes daglig leder i Kråmyra AS til Ytringen.

– Eiendomsselskapet har navnet sitt etter det gamle stedsnavnet Kråmyra, som er blitt brukt på dette området vest for Sandneskorsen, legger han til.

Øyvind Arne Sandnes er melkebonde på Sandnes som også er økonomiutdannet fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. 36-åringen er mannen bak STT Invest AS og er også styremedlem i Kråmyra AS.

Har hentet inn 10 millioner

Bare to og en halv måned etter etableringen av Kråmyra AS, gjennomføres det nå en emisjon som tilfører eiendomsselskapet 10 millioner kroner i egenkapital.

– Ved tegningsfristen er emisjonen fulltegnet. Vi får nå med oss et bredt og spennende partnerskap med kompetente investorer med gode nettverk i flere bransjer som er relevante for videre utvikling av området, sier Sandnes.

Han vil foreløpig ikke ut med den nye aksjonærlista i Kråmyra AS. Sandnes røper likevel at de fleste aktørene er fra Ytre Namdal, men at det blant de mer enn 30 investorene finnes solide aktører fra Namdalen forøvrig og fra Innherred.

Binder nykommunen sammen

Med en egenkapital på 10,5 millioner kroner har Kråmyra AS i tillegg kjøpt en 40 mål stor eiendom øst for Sørlikorsen av Ola Sandnes. Styreleder for det nyetablerte eiendomsselskapet, 21 år gamle Sander Selnes Bøe fra Kolvereid, mener de samlede arealene er svært godt egnede næringsarealer.

– Til sammen eier Kråmyra nå 70 mål tett inntil Lakseveg Nord, som er interessant for etablering av flere typer virksomhet. Vi er i dialog med flere aktører med tanke på etablering av virksomhet på området og områdeutvikling, sier Selnes Bøe som er BI-student med deltidsstilling i Selbøe Invest AS.

For Kråmyra er det viktig å redusere avstander i nye Nærøysund kommune, og sveise tettstedene Kolvereid og Rørvik mer sammen. Selskapet vil bidra til aktivitet, verdiskaping, sysselsetting og interaksjon mellom de to stedene, og vil hente vekstkraft fra begge.

Det lokale selskapet SliteSterk AS har fått oppdraget med å grave ut det 70 mål store industrifeltet. Foto: Knut Sandersen

Fiskeri & havbruk

Fikk nettbrett i gave

torsdag 21:26

Vil få flere ut i naturen

Helg Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

Helg I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22

Ikke kast stein på lærerne

Kommentar torsdag 22:49