Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

– Har ikke foreslått å legge ned hurtigbåt

– Det er ikke riktig at fylkesrådmannen har foreslått å redusere eller legge ned hurtigbåten mellom Leka, Rørvik og Namsos. Det skriver seksjonsleder Narve Nordmelan i Trøndelag fylkeskommunen i ei pressemelding.

Nyheter · Publisert 17:41, 7 nov 2018

Nordmelan skriver at Leka kommunestyre vedtok enstemmig en uttalelse der nettopp denne påstanden er utgangspunktet, men det stemmer altså ikke.

– Fylkesrådmannen har ikke foreslått å legge ned dette tilbudet eller andre tilbud i Namdalen i budsjettforslaget for 2019 og økonomiplan 2019 – 2022, skriver Nordmelan og fortsetter:

"Faktum er som følger: Økonomiplanen viser at vi i 2021 og 2022 vil mangle henholdsvis 73 og 81 millioner kroner på å opprettholde dagens kollektivtilbud i Trøndelag. Det vil kreve tiltak dersom det ikke bevilges mer penger til dette formålet. Derfor har fylkesrådmannen pekt hvilke alternativ fylkespolitikerne har til å redusere kostnadene i 2020-2022:

• Nedskalere tjenestetilbud, jevnt innenfor flere transporttilbud.

• Øke takster.

• Kutte/redusere innenfor enkelttilbud:

• Regionanbud 2021

• Kutte/redusere i Hurtigbåtsamband

• Redusere omfanget innenfor andre samferdselsområder

Her er hurtigbåtilbudet i Namdalen nevnt på lik linje med en lang rekke andre kollektivtilbud på følgende måte i saksframlegget:

«Å kutte i hele tilbud vil være mulig når eksisterende kontrakter utløper. Kuttene kan foretas ved at tjenestetilbudet ikke videreføres eller ved at omfang og karakter endres i betydelig grad. Følgende tjenestetilbud kan være gjenstand for en slik vurdering: Regionanbud buss 2021 (kan skape virkning fra 08.2021), Hurtigbåt Trondheim – Vanvikan (kontrakt utløper 12.2021 uten opsjon), Hurtigbåt Namsos – Leka (kontrakt utløper 12.2019), Hurtigbåt Brekstad- Kristiansund (kontrakt utløper 12.2021 uten opsjon)».

– Dette er ikke et konkret forslag på å kutte eller legge ned hurtigbåtilbudet. Men en påpekning til politikerne om hvilke tiltak som kan vurderes om den økonomiske rammen ikke øker. Det er fylkesrådmannens plikt å gjøre klart for politikerne hvilke konsekvenser budsjettrammen kan få og hvilke valg politikerne kan stå overfor, skriver Nordmelan.

– No må du slutt å tull

Helg Inne på avdelingen Granstubben i Kolvereid barnehage møter vi Jonathan Mesgen og Bethel Abrahale Suyum. Begge er fem år gamle og liker at det er snø utenfor veggene. søndag 08:15

Digipost skaper utfordringer

Nyheter Johannes Skeie (90) ønsker ikke å være digipostkunde lenger, men han synes det er utfordrende å finne ut hvordan han skal få avmeldt seg. Han tror det kan være flere eldre som... torsdag 19:30

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære