Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I Nærøysund har det så langt blitt levert 119 slike vaksineglass. Det har gjort det mulig å sette totalt 714 vaksinedoser så langt. Foto: Nærøysund kommune/Morten Wengstad

Har satt 714 doser med vaksine

Torsdag 18. februar ble den 714. dosen med koronavaksine satt i Nærøysund kommune. Foreløpig går vaksineringen helt etter planen, og de fleste som får tilbud takker ja til vaksinen, opplyser de om på nettsiden sin.

Nyheter · Publisert 14:09, 18 feb 2021

De 714 dosene med vaksine er satt på totalt 540 nærøysundere. 174 personer i Nærøysund er fullvaksinert med to vaksinedoser. 366 personer har påbegynt vaksinering og venter på dose 2. Blant de ferdigvaksinerte er 42 helsepersonell i kommunen.

Ferdig på sykehjem og omsorgsboliger

Nå i uke 7 er alle beboere på sykehjem, og bemannende omsorgsboliger for eldre ferdigvaksinert med dose 2.

Alle hjemmeboende over 85 har fått tilbud om vaksinedose 1, denne gruppen vil bli ferdigvaksinert om 3 uker.

Kommunen vaksinerer nå i gruppe 3 det vil si hjemmeboende. De fleste som er 81 år eller eldre vil ha fått tilbud om dose 1 nå i uke 7.

I uke 8 vil de motta doser nok for å sette dose 2 for de som står for tur, men får ikke vaksiner til å starte opp flere med dose 1.

Kommunen har fått beskjed om at de må forvente å vaksinere i den stille uke. Dette betyr at de som får dose 1 i uke 10 får sin andre dose i den stille uken.

De fleste tar vaksinen

– Vi ser at det er gledelig mange som takker ja til vaksinen og vil berømme både pårørende og naboer som stiller opp slik at den eldre garden kan komme seg til vaksinelokalene som anbefalt, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.

Foreløpig gjelder samme reglene og tiltak for vaksinerte og uvaksinerte med tanke på avstand, antall personer til besøk og på arrangementer samt testing og karantene. Eneste unntak er at pårørende som kommer til regelmessig besøk får klemme sine kjære vaksinerte på sykehjem.

På fremsiden nå

Optimismen rår hos Skeie Bygg

Næring lørdag 17:16
Ytring - les folkets meninger

Vi er ikke tastatur-krigere

Ytring tirsdag 11:11
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Oliver Enzo Magnussen 4 år

Kjentfolk lørdag 19:51
Rett fra levra