Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Hege Næss må ta sine foranstaltninger i forhold til at immunforsvaret er under oppbygging. Når resten av familien er forkjølet må hun bruke maske.

Heges helse er i tydelig forbedring

For to og en halv måned siden kom Hege Næss heim etter stamcellebehandling i India. Rørvik-kvinnen fikk diagnosen MS i 2007. Nå har hun et godt håp for ei lys framtid.

Nyheter · Publisert 14:35, 8 okt 2019

Da Hege Næss reiste heim etter en svært omfattende behandling ved Artemis Hospital i India, hadde hun med seg en positiv beskjed fra legen som behandlet henne.

– Om et år kommer du både til å gå og løpe, sa doktor Ragesh Radhakrishnan Nair. Han betegnet behandlingen som vellykket. Radhakrishnan Nair og doktor Pawan Kumar Singh var legene som behandlet Hege Næss.

I tillegg til at stamcellene hennes har blitt kjørt gjennom en blodsentrifuge, og senere ført tilbake i kroppen igjen, har hun hatt en tøff intensivkur med cellegiftbehandling.

Nå skal immunforsvaret bygges opp igjen. Trening skal styrke kroppen.

– Jeg startet nok for hardt med treningen, for kroppen ble sliten. Nå har jeg senket kravene litt. Det handler nok om at jeg må være litt mer tålmodig, for nå har jeg lært at ting tar tid, sier Hege Næss med et smil.

Det er de små tingene i hverdagen som teller. Det hun nå mestrer igjen.

– Jeg kan stå og dusje, jeg kan røre på tærne, og synet har blitt bedre. Tankene går også raskere nå.

Hege Næss er svært takknemlig for alle bidrag hun fikk fra gode mennesker gjennom Spleis. Det gjorde den livsviktige behandlingen mulig. For hun måtte betale dette av egen lomme.

– Jeg anbefaler også virkelig Artemis Hospital. Det var trygt og godt å være der, og sykepleiere og leger var av beste kvalitet. Alle tegn tyder på at sykdommen har stoppet. Alt positivt som kommer i tillegg, er en bonus, sier Hege Næss.

Ytringen kommer tilbake med en fyldigere sak fra denne milepælen i Hege Næss liv.

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00