Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Hege Næss må ta sine foranstaltninger i forhold til at immunforsvaret er under oppbygging. Når resten av familien er forkjølet må hun bruke maske.

Heges helse er i tydelig forbedring

For to og en halv måned siden kom Hege Næss heim etter stamcellebehandling i India. Rørvik-kvinnen fikk diagnosen MS i 2007. Nå har hun et godt håp for ei lys framtid.

Nyheter · Publisert 14:35, 8 okt 2019

Da Hege Næss reiste heim etter en svært omfattende behandling ved Artemis Hospital i India, hadde hun med seg en positiv beskjed fra legen som behandlet henne.

– Om et år kommer du både til å gå og løpe, sa doktor Ragesh Radhakrishnan Nair. Han betegnet behandlingen som vellykket. Radhakrishnan Nair og doktor Pawan Kumar Singh var legene som behandlet Hege Næss.

I tillegg til at stamcellene hennes har blitt kjørt gjennom en blodsentrifuge, og senere ført tilbake i kroppen igjen, har hun hatt en tøff intensivkur med cellegiftbehandling.

Nå skal immunforsvaret bygges opp igjen. Trening skal styrke kroppen.

– Jeg startet nok for hardt med treningen, for kroppen ble sliten. Nå har jeg senket kravene litt. Det handler nok om at jeg må være litt mer tålmodig, for nå har jeg lært at ting tar tid, sier Hege Næss med et smil.

Det er de små tingene i hverdagen som teller. Det hun nå mestrer igjen.

– Jeg kan stå og dusje, jeg kan røre på tærne, og synet har blitt bedre. Tankene går også raskere nå.

Hege Næss er svært takknemlig for alle bidrag hun fikk fra gode mennesker gjennom Spleis. Det gjorde den livsviktige behandlingen mulig. For hun måtte betale dette av egen lomme.

– Jeg anbefaler også virkelig Artemis Hospital. Det var trygt og godt å være der, og sykepleiere og leger var av beste kvalitet. Alle tegn tyder på at sykdommen har stoppet. Alt positivt som kommer i tillegg, er en bonus, sier Hege Næss.

Ytringen kommer tilbake med en fyldigere sak fra denne milepælen i Hege Næss liv.

Fiskeri & havbruk

Fikk nettbrett i gave

torsdag 21:26

Vil få flere ut i naturen

Helg Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

Helg I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22

Ikke kast stein på lærerne

Kommentar torsdag 22:49