Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Billedtekst: Frode Setran, førstekandidat SV, Bjørn Ola Holm, førstekandidat V og Snorre Tørriseng, leder i forhandlingsutvalget MDG. Foto: Privat

Inngår valgteknisk samarbeid

Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne inngår valgteknisk samarbeid og samarbeid på klima og miljø i Nærøysund kommune.

Nyheter · Publisert 15:46, 23 sep 2019

Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne inngår et valgteknisk samarbeid om plasser i Formannskap, Utvalg Folk og Utvalg Næring og Natur i Nærøysund kommune fra 2020. I tillegg til det valgtekniske samarbeidet er partiene enige om å samarbeide for å fremme saker om klima, miljø og naturvern. Avtalen ble signert av representanter for alle tre partiene den 23. september 2019. Det kommer fram av en pressemelding.

- V, SV og MDG har alle ulike forslag til klima- og miljøsaker i sine respektive program, og med samarbeidet på plass kan vi samle intern kompetanse rundt felles målsettinger. Små partier blir sterkere sammen og ressursene utnyttes bedre når vi samarbeider om saker der vi har felles målsetting. Arbeidet i formannskap, utvalg, komitéer og nemnder blir også lettere når flere kan hjelpe til i kompliserte saksutredninger, sier Bjørn Ola Holm (V), Frode Setran (SV) og Snorre Tørriseng (MDG)

- Det blir stadig mer oppmerksomhet rundt klima- og miljøpolitikk verden over, og dette samarbeidet vil styrke det lokale arbeidet i årene som kommer. Vi har mange klimabevisste ungdommer i våre partier som vi ønsker å løfte fram, sier Bjørn Ola Holm (V)

- Vi har fokus på klima og miljø som grunnlag for bo- og blilyst. De fleste unge er veldig klimabevisste, noe som vil påvirke i valget av Nærøysund som boregion, legger Frode Setran (SV)

Svein Kåre Johansen sier i en kommentar at de er alle tre miljøpartier på hver sin måte, og samarbeidet vil sikre en sterk allianse i arbeidet med å gjøre Nærøysund kommune til en foregangskommune på klima og miljø.

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00