Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Coop Marked Naustbukta ved Inger Trude Schilliås inviterer til miljødugnad og de utleverer

Inviterer til miljødugnad

Etter ett år på hold, kan Coop Marked Naustbukta invitere kunder og andre frivillige til dugnad igjen. Fra 11. til 19. september arrangeres miljøaksjonen Coop rydder Norge.

Nyheter · Publisert 13:56, 7 sep 2021

Ryddeaksjonen Coop Rydder Norge mobiliserer for å bidra til å løse et av verdens største miljøproblem, plastforsøpling i naturen.

– Forsøpling i naturen er noe som alle har et forhold til. Våre kunder, som også er våre medeiere, er svært opptatte av miljø og bærekraft. Derfor er vi glade for å få lov til å bidra til at flere kan arrangere og delta i ryddeaksjoner, sier Anne Lise Tangen, butikksjef ved Coop Marked Naustbukta i en pressemelding.

Coop rydder Norge inviterer kunder, medeiere, ansatte og andre i lokalmiljøet til å delta i små og store ryddeaksjoner over hele landet. Da aksjonen sist ble gjennomført i 2019, ryddet tusenvis av frivillige søppel langs strender, bekkefar, skoleveier og andre steder. Totalt ble hele 80 tonn søppel – noe som tilsvarer vekten av 6,2 millioner tomme halvlitersflasker – fjernet fra naturen.

Ryddeaksjonen gjennomføres i samarbeid med Hold Norge Rent og Retura. I perioden 11. til 19. september vil alle som ønsker det kunne hente ryddeutstyr – i form av arbeidshansker og sekker – hos 250 Coop-butikker rundt omkring i landet.

Det vil også bli utplassert avfallskontainere utenfor de samme butikkene. På denne måten skal det være enkelt og gratis å levere inn avfallet som er ryddet.
Vind og andre naturkrefter fører til at alt avfall på avveie etter hvert blir marint avfall. Derfor spiller det ingen rolle hvor de frivillige plukker søppel, eller hva slags søppel de samler inn.

– Plast på avveie har blitt en av de største miljøutfordringene i vår tid. Det er få som ikke har fått med seg bildene av fugler og fisk med magen full av plast. Vi har alle et ansvar for å bidra i opprydningen, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Coop rydder Norge er bare ett av bærekraftstiltakene Coop har satt i gang. Selskapet har gjennom flere år jobbet målrettet for å optimalisere bruken av emballasje og ved dette redusere bruken av plast.

– Vår innstilling er at alle kan gjøre litt. Vi håper at Coop rydder Norge skal gjøre det enkelt å ta med venner og familie ut i frisk luft for å plukke søppel i sitt nærmiljø. Bare én enkelt tur kan gjøre en forskjell, sier Vik-Mo.

Butikksjefen gleder seg stort til å møte frivillige som ønsker å utgjøre en forskjell for nærmiljøet.

– Coop rydder Norge er en ryddeaksjon som engasjerer kunder i alle aldre. Vi håper at folk drar med seg barn, besteforeldre og venner, og gjør søppelryddingen til en ordentlig sosial dugnad for nærmiljøet. Her har vi muligheten til å utgjøre en reell forskjell, sier Tangen.

På fremsiden nå
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09